English
Domov   >      >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Metod Frlic: UDI NARODOVEGA TELESA ALI FANTJE ZAVOZILI STE

Vljudno vas vabimo na ogled razstave v Galerijo Ivana Groharja, Mestni trg 37.

Kustosinja razstave: Barbara Sterle Vurnik

PALMIRA, LJUBEZEN MOJA

V četrtek, 29. oktobra 2015, ob 19. uri, vas vljudno vabimo na predavanje

PALMIRA, LJUBEZEN MOJA

v Galerijo Franceta Miheliča, Spodnji trg 1, Škofja Loka.

Predavala bo ddr. Verena Perko.

Predstavila bo usodo Unescove svetovne kulturne dediščine v Siriji in morda dodoala nov kamen v mozaik razumevanja begunske problematike.

LOŠKI MUZEJ NA PIKINEM FESTIVALU
 Ekipa Loškega muzeja je v petek, 25. septembra, obiskala Pikin festival v Velenju. Festival je namenjen tako otrokom kot odraslim, saj pester kulturni program vsako leto skrbi za zabavo vseh generacij.
RESTAVRIRANJE IN KONSERVIRANJE PRIRODOSLOVNE ZBIRKE
Loški muzej Škofja Loka hrani bogato prirodoslovno zbirko, ki je nastajala od leta 1946, ko je muzej domoval še v Puštalskem  gradu.Gre za eno najstarejših zbirk muzeja, ki trenutno obsega več kot 98 preparatov živalskih vrst. Širok nabor ptičjih predstavnikov, sesalcev, rib, plazilcev, zveri in ostalih predstavljajo živalske vrste, ki večinoma še danes živijo na širšem loškem ozemlju.
OBISK PASIJONA V MESTU TEGELEN NA NIZOZEMSKEM
Od 5. do 7. septembra 2015 sem se kot uradni predstavnik Občine Škofja Loka udeležil pasijonske igre v mestu Tegelen na Nizozemskem. Skupaj z gostiteljem Lexom Houbo sem si ogledal pasijonsko igro v letnem gledališču na prostem De Doolhof.
« Prejšnja stran     1   2   3     Naslednja stran »
Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si