English
Domov   >      >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
ARHEOLOŠKI PESKOVNIK

V soboto, 10.10.2015 vas ob 10. uri vabimo na Arheološki peskovnik, muzejsko delavnico za otroke in družine.

Na voljo je zgolj še 6 mest, zato pohitite s prijavo na:

mira.kalan@loski-muzej.si

04/517 04 04.

Vstop je prost.


Mateja Kavčič: GOZDNA IGRALNICA

Vljudno vas vabimo na ogled razstave Mateje Kavčič: Gozdna igralnica, ki je v Galeriji Ivana Groharja v Škofji Loki na ogled do 1.11.2015.

V četrtek, 22.10.2015 ob 18. uri pa vas vabimo na pogovor z umetnico in predstavitev kataloga.

Kustosinja razstave: Barbara Sterle Vurnik

IZDELAVA CVETJA IZ PAPIRJA

Ob dnevih evropske kulturne dediščine vas vabimo na muzejsko delavnico za odrasle IZDELAVA CVETJA IZ PAPIRJA, ki bo potekala v soboto, 26.9. od 15.00 - 16.30.

Ogledali si bomo zbirko umetnega cvetja, nato se bomo pod vodstvom mojstrice te obrti Vedrane Golorej sami preizkusili v izdelavi cevtja iz papirja.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na 04/ 517 04 04.

Vstop je prost.

OBNOVITVENA DELA V GALERIJI FRANCETA MIHELIČA V KAŠČI

Decembra 2015 bo Škofja Loka praznovala 20. letnico obstoja Galerije Franceta Miheliča v Kašči. Ta jubilej bomo v Loškem muzeju Škofja Loka zaznamovali z več dogodki in akcijami, s katerimi želimo Miheličevo umetnost (glede na njen pomen in vrednost) primerno predstaviti, aktualizirati ter popularizirati v širšem slovenskem prostoru.


Toni Mlakar Visoška kronika

Podaljšujemo razstavo in napovedujemo:

Pogovor z ustvarjalci filma Visoška kronika (Jana Fojkar, Toni Mlakar, Ivan Šušnjar) v četrtek, 24.9.2015 ob 19. uri, Galerija Ivana Groharja

________________________________________________________________________


Sedem minutni animirani film Visoška kronika je nastal po znamenitem istoimenskem romanu, ki ga je lata 1919 napisal Ivan Tavčar. V njem avtor s sodobnim vizualnim jezikom oživlja pomembno slovensko literarno dediščino in jo skuša na duhovit način približati današnji publiki, zlasti otrokom in mladini. Projekcijo spremlja dokumentarna razstava o procesu in ozadju nastajanja tega filma. Projekt se navezuje tudi na muzealski kontekst Tavčarjeve zbirke, ki je ogled v Loškem muzeju.

Toni Mlakar se je rodil leta 1991 v Kranju. Danes živi in dela v Škofji Loki. Zaključil je Srednjo šolo za oblikovanje v Ljubljani- smer grafično oblikovanje in v tem času tudi že delal na področju snemanja in montiranja filmov. Študij je nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost in oblikovnje (smer Interaktivno oblikovanje), kjer je zdaj absolvent. Sodeluje z video ahencijo Invida, v okviru katere je soustvarjal animirane filme Wanted, Pasavec, Maček Muri in Ciper Coper ter še mnoge druge komercialne projekte za splet in televizijo. Animirani film Visoška kronika je avtorjevo diplomsko delo.

Avtor animiranega filma: Toni Mlakar

Produkcija: Loški muzej in TI produkcija

« Prejšnja stran     1   2   3   4     Naslednja stran »
Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si