English
Domov   >      >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
ARHEOLOŠKI PESKOVNIK

V soboto, 10.10.2015 vas ob 10. uri vabimo na Arheološki peskovnik, muzejsko delavnico za otroke in družine.

Na voljo je zgolj še 6 mest, zato pohitite s prijavo na:

mira.kalan@loski-muzej.si

04/517 04 04.

Vstop je prost.


Mateja Kavčič: GOZDNA IGRALNICA

Vljudno vas vabimo na ogled razstave Mateje Kavčič: Gozdna igralnica, ki je v Galeriji Ivana Groharja v Škofji Loki na ogled do 1.11.2015.

V četrtek, 22.10.2015 ob 18. uri pa vas vabimo na pogovor z umetnico in predstavitev kataloga.

Kustosinja razstave: Barbara Sterle Vurnik

IZDELAVA CVETJA IZ PAPIRJA

Ob dnevih evropske kulturne dediščine vas vabimo na muzejsko delavnico za odrasle IZDELAVA CVETJA IZ PAPIRJA, ki bo potekala v soboto, 26.9. od 15.00 - 16.30.

Ogledali si bomo zbirko umetnega cvetja, nato se bomo pod vodstvom mojstrice te obrti Vedrane Golorej sami preizkusili v izdelavi cevtja iz papirja.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na 04/ 517 04 04.

Vstop je prost.

OBNOVITVENA DELA V GALERIJI FRANCETA MIHELIČA V KAŠČI

Decembra 2015 bo Škofja Loka praznovala 20. letnico obstoja Galerije Franceta Miheliča v Kašči. Ta jubilej bomo v Loškem muzeju Škofja Loka zaznamovali z več dogodki in akcijami, s katerimi želimo Miheličevo umetnost (glede na njen pomen in vrednost) primerno predstaviti, aktualizirati ter popularizirati v širšem slovenskem prostoru.


Toni Mlakar Visoška kronika

Podaljšujemo razstavo in napovedujemo:

Pogovor z ustvarjalci filma Visoška kronika (Jana Fojkar, Toni Mlakar, Ivan Šušnjar) v četrtek, 24.9.2015 ob 19. uri, Galerija Ivana Groharja

________________________________________________________________________


Sedem minutni animirani film Visoška kronika je nastal po znamenitem istoimenskem romanu, ki ga je lata 1919 napisal Ivan Tavčar. V njem avtor s sodobnim vizualnim jezikom oživlja pomembno slovensko literarno dediščino in jo skuša na duhovit način približati današnji publiki, zlasti otrokom in mladini. Projekcijo spremlja dokumentarna razstava o procesu in ozadju nastajanja tega filma. Projekt se navezuje tudi na muzealski kontekst Tavčarjeve zbirke, ki je ogled v Loškem muzeju.

Toni Mlakar se je rodil leta 1991 v Kranju. Danes živi in dela v Škofji Loki. Zaključil je Srednjo šolo za oblikovanje v Ljubljani- smer grafično oblikovanje in v tem času tudi že delal na področju snemanja in montiranja filmov. Študij je nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost in oblikovnje (smer Interaktivno oblikovanje), kjer je zdaj absolvent. Sodeluje z video ahencijo Invida, v okviru katere je soustvarjal animirane filme Wanted, Pasavec, Maček Muri in Ciper Coper ter še mnoge druge komercialne projekte za splet in televizijo. Animirani film Visoška kronika je avtorjevo diplomsko delo.

Avtor animiranega filma: Toni Mlakar

Produkcija: Loški muzej in TI produkcija

« Prejšnja stran     1   2   3   4     Naslednja stran »
Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si