English
Domov   >      >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
BAJAGA & INSTRUKTORI na Škofjeloškem gradu

V eminentnem in idiličnem okolju škofjeloškega gradu se bo zgodil prvovrstni spektakel. Nad mestom in pod zvezdnatim nebom bo zaigral eden največjih balkanskih glasbenih ustvarjalcev – Bajaga. Bajaga in njegova zasedba so prvovrstna koncertna atrakcija, ki jo je greh zamuditi. Najbolj znana ex jugoslovanska rock skupina je objavila 10 rock albumov in 10 kompilacij, prodala je več kot 3 milijone nosilcev zvoka, imeli pa so več kot 2.500 koncertov po vsem svetu.

Vstopnice: 15 € / prvih 300 vstopnic, 18 € / predprodaja, 20 € / na dan dogodka. Nakup vstopnic na prodajnih mestih Eventim, na Petrolih, v trafikah...

SAŠA NABERGOJ: NOVA DIREKTORICA

Saša Nabergoj, univ. umetnostna zgodovinarka, je 1. avgusta nastopila mandat direktorice Loškega muzeja.

Bila je pomočnica direktorice SCCA–Ljubljana, Zavoda za sodobno umetnost, kjer je od leta 1998 vodila Svet umetnosti, šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti in od leta 2004 razstavni program Studio 6.
Delovala je tudi kot kustosinja, publicistka, kritičarka in predavateljica na področju moderne in sodobne umetnost s poudarkom na kuratorskih, kritiških in muzeaskih praksah.

V naše vrste jo toplo pozdravljamo in se veselimo skupnih izzivov.

JANA MLAKAR

Po dobrih desetih letih (dveh mandatih) se od nas poslavlja direktorica Jana Mlakar.

Njeno bogato delo je vidno tako na naših preteklih razstavah, kot v zbirkah Loškega muzeja in prenovljenem eko-muzeju na čudovitem grajskem vrtu.

Odhaja na novo delovno mesto generalne direktorice Direktorata za kulturno dediščino na Ministrstvo za kulturo RS.
Hvala za vse in srečno!

ANIMACIJA: VISOŠKA KRONIKA
V četrtek, 21. maja 2015, smo imeli v Galeriji Franceta Miheliča v Kašči promocijo kratkega animiranega filma Visoška kronika avtorja Tonija Mlakarja. Pripenjamo nekaj utrinkov.
MEDNARODNI DAN MUZEJEV

Ob mednarodnem dnevu muzejev vas v nedeljo, 17. maja, vabimo na ogled:

- stalnih muzejskih ubrik

- razstave Več svetlobe! Svetila od prazgodovine do danes - ob 16. uri javno vodstvo po razstavi

- predstavitev poslikanih panjskih končnic na grajskem vrtu

V soboto, 16. maja ob 16. uri, pa vaše najmlajše vabimo na pedagoško delavnico Arheološki peskovnik.

Vstop je prost.« Prejšnja stran     1   2   3   4   5     Naslednja stran »
Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si