English
Domov   >      >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
VMESNI PROSTOR - interdisciplinarni razstavni projekt

Projekt povezuje tri razstave in priložnostno vitrino. Razstave poleg stalne zbirke Loškega muzeja, ki priča o dolgi zgodovini klekljanja na Loškem, z različnih zornih kotov, predstavljajo tradicijo klekljanja in odmev tradicionalne čipke v sodobnih umetniških praksah. 

Projekt se vključuje tudi v širše dogajanje ob 17. svetovnem čipkarskem kongresu OIDFA, ki bo med 24. in 26. junijem potekal v Ljubljani.

Škofja Loka 91'

Praznovanju 25. letnice osamosvojitve Slovenije se v sodelovanju z Občino Škofja Loka pridružuje tudi Loški muzej.

V muzeju bomo Zbirko novejše zgodovine, ki je bila postavljena leta 1983, osvežili in dopolnili z manjšo občasno razstavo.

Na njej bomo javnosti predstavili volilno skrinjico iz leta 1991, ki je bila doslej hranjena v depoju. S spremljajočim besedilom v slovenskem in angleškem jeziku bomo domačim in tujim obiskovalcem osvetlili Škofjo Loko v luči novih političnih in družbenih sprememb in na tak način osvetlili delček naše preteklosti.

Vljudno vabljeni!

Dzamil Kamanger (FIN) "Delo v javnem prostoru", umetniška akcija

Finski umetnik Dzamil Kamanger že od leta 2009 s projektom Working in Public Space / Delo v javnem prostoru po številnih evropskih mestih opozarja na položaj migrantov v Evropi, svobodo gibanja in socialno enakost.

Javno vodstvo po razstavi PROPAGANDA! Medvojni plakat (1941-1945) iz zbirke Loškega muzeja

Kustosinja Loškega muzeja Biljana Ristić nas bo na vodstvu po razstavi seznanila s propagando medvojnega časa. Ne le plakati, temveč tudi ostali drobni tisk, ki je razstavljen, pričajo o oblikovni in sporočilni raznolikosti vojskujočih se strani med drugo svetovno vojno.

Na razstavi, kjer so razstavljeni plakati, letaki in knjižice iz zbirke Loškega muzeja, bomo lahko spoznali likovne, oblikovne in grafične značilnosti zaključenih sklopov propagandnega materiala, ki je bil v uporabi tudi v Škofji Loki in okolici.

Otvoritev štirih novih stalnih razstav VISOŠKA DOMAČIJA PRIPOVEDUJE

Občina Gorenja vas-Poljane, Loški muzej Škofja Loka in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije vabimo, da se nam pridružitena otvoritvi štirih novih stalnih razstav na Visoški domačiji.

Vrata domačije bomo pravič za vas odprli v petek, dne 6. maja 2016, ob 18. uri.

Na štirih novih stalnih razstavah bomo predstavili stavbno zgodovino in obnovo Visoške domačije, Kalanov rod, Tavčarja na Visokem ter kuhinjo iz 19. stoletja.

« Prejšnja stran     1   2   3   4     Naslednja stran »
Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si