English
Domov   >      >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
VMESNI PROSTOR - interdisciplinarni razstavni projekt

Projekt povezuje tri razstave in priložnostno vitrino. Razstave poleg stalne zbirke Loškega muzeja, ki priča o dolgi zgodovini klekljanja na Loškem, z različnih zornih kotov, predstavljajo tradicijo klekljanja in odmev tradicionalne čipke v sodobnih umetniških praksah. 

Projekt se vključuje tudi v širše dogajanje ob 17. svetovnem čipkarskem kongresu OIDFA, ki bo med 24. in 26. junijem potekal v Ljubljani.

Škofja Loka 91'

Praznovanju 25. letnice osamosvojitve Slovenije se v sodelovanju z Občino Škofja Loka pridružuje tudi Loški muzej.

V muzeju bomo Zbirko novejše zgodovine, ki je bila postavljena leta 1983, osvežili in dopolnili z manjšo občasno razstavo.

Na njej bomo javnosti predstavili volilno skrinjico iz leta 1991, ki je bila doslej hranjena v depoju. S spremljajočim besedilom v slovenskem in angleškem jeziku bomo domačim in tujim obiskovalcem osvetlili Škofjo Loko v luči novih političnih in družbenih sprememb in na tak način osvetlili delček naše preteklosti.

Vljudno vabljeni!

Dzamil Kamanger (FIN) "Delo v javnem prostoru", umetniška akcija

Finski umetnik Dzamil Kamanger že od leta 2009 s projektom Working in Public Space / Delo v javnem prostoru po številnih evropskih mestih opozarja na položaj migrantov v Evropi, svobodo gibanja in socialno enakost.

Javno vodstvo po razstavi PROPAGANDA! Medvojni plakat (1941-1945) iz zbirke Loškega muzeja

Kustosinja Loškega muzeja Biljana Ristić nas bo na vodstvu po razstavi seznanila s propagando medvojnega časa. Ne le plakati, temveč tudi ostali drobni tisk, ki je razstavljen, pričajo o oblikovni in sporočilni raznolikosti vojskujočih se strani med drugo svetovno vojno.

Na razstavi, kjer so razstavljeni plakati, letaki in knjižice iz zbirke Loškega muzeja, bomo lahko spoznali likovne, oblikovne in grafične značilnosti zaključenih sklopov propagandnega materiala, ki je bil v uporabi tudi v Škofji Loki in okolici.

Otvoritev štirih novih stalnih razstav VISOŠKA DOMAČIJA PRIPOVEDUJE

Občina Gorenja vas-Poljane, Loški muzej Škofja Loka in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije vabimo, da se nam pridružitena otvoritvi štirih novih stalnih razstav na Visoški domačiji.

Vrata domačije bomo pravič za vas odprli v petek, dne 6. maja 2016, ob 18. uri.

Na štirih novih stalnih razstavah bomo predstavili stavbno zgodovino in obnovo Visoške domačije, Kalanov rod, Tavčarja na Visokem ter kuhinjo iz 19. stoletja.

« Prejšnja stran     1   2   3   4     Naslednja stran »
Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si