English
Domov   >      >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
"POMEMBNE LOČANKE" (študijski krožek)
Loško gospostvo, ki je nekoč obsegalo poleg Škofje Loke tudi Sorško polje s Poljansko in Selško dolino, je bilo zibelka vrsti osbenosti, ki so se uveljavile na različnih področjih doma in v svetu in se s svojim delom zapisale v zgodovino slovenskega naroda.
Odprtje razstave Duje Jurić: STVARNO - NESTVARNO

Sodobni hrvaški vizualni umetnik Duje Jurić se v Galeriji Stolp predstavlja s svetlobno-prostorskimi intervencijami.

Kustos: Boštjan Soklič

KDO SE BOJI SODOBNE UMETNOSTI? (Izobraževalna striparska delavnica)
Vabljeni na izobraževalno striparsko delavnico na razstavi Izrazni eskapizem Nejča Slaparja.
BERKO, pregledna razstava

Berko je eden naših prvih in vidnejših predstavnikov popartistične in hiperrealistične (fotorealistične) likovne izraznosti.

Pregledno razstavo ob avtorjevi 70. letnici smo zasnovali v sodelovanju z Gorenjskim muzejem iz Kranja in Medobčinskim muzejem v Kamniku. Gre za razstavni dogodek v treh dejanjih, ki na ločenih lokacijah avtorjev opus sestavijo v celoto. 

Pomemben razstavni del je tudi obsežna publikacija s tremi strokovnimi teksti, urejeno dokumentacijo, celotnim arhivom Berkovih del in fotografijami postavitev; publikacija prvič celovito obravnava avtorjev opus in njegovo mesto v kontekstu slovenske likovne umetnosti.

Kustos: Boštjan Soklič

NEJČ SLAPAR: Izrazni eskapizem Nejča Slaparja

Nejč Slapar se v Galeriji Ivana Groharja predstavlja s serijo risb z naslovom Knjiga mojih dni iz 70. let prejšnjega stoletja (avtor jo pojmuje kot strip), tremi umetniškimi filmi skupine Ime (katere član je bil, prav tako iz 70. let) in opartistično stensko podobo Fraktali v mešani tehniki, iz leta 2016.

Z našo razstavo napovedujemo večji projekt POP / ekspresivna figuralika 60. in 70. let, ki se bo zaključil z obsežno razstavo v Umetnostni galeriji Maribor meseca decembra 2016, aprila 2017 pa bo na ogled v Loškem muzeju.

Kustos: Boštjan Soklič

« Prejšnja stran     1   2     Naslednja stran »
Dogodki
Odprtje razstave Loka : Ankara : Loka // Peter Gaber: Zbudi mojo osamljenost

Galerija na Gradu

Peter Gaber je umetnik, ki se na temelju raziskovanj svetlobe, prostora in barve vse bolj uveljavlja na domači likovni sceni. Tako znotraj krajinskega kot figuralnega slikarstva nakazuje nove izrazne smeri in odpira vprašanja o pomenu klasične slikarske motivike v sodobnem času. 

Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si