English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
ARHEOLOŠKI PESKOVNIK
LOŠKI MUZEJ ŠKOFJA LOKA, 10. oktober 2015 10:00 - 11:30

V Tednu otroka pripravljamo muzeji oz. Sekcija za izobraževanje in komuniciranje promocijsko akcijo Z igro do dediščine, v okviru te akcije pa bomo v Loškem muzeju izvedli delavnico Arheološki peskovnik.

Mladi obiskovalci se bodo na delavnici seznanili z delom arheologov. Pod zemljo se namreč skrivajo številni predmeti, ki so jih nekoč v vsakdanjem življenju uporabljali naši davni predniki. Te v zemlji skrite in pozabljene predmete odkrivamo arheologi pri arheoloških izkopavanjih.

Udeleženci se bodo nato v muzejskem peskovniku sami preizkusili v »pravih« arheoloških izkopavanjih. Počasi in z veliko natančnostjo bodo skušali odkriti in izkopati predmete, ki se skrivajo v pesku. Po skrbnem čiščenju odkritih najdb se bodo vživeli še v vlogo arheologov restavratorjev in skušali svojim najdbam povrniti prvotno obliko. Sestavljeno najdbo bodo na koncu lahko odnesli domov.
Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si