English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
ARHEOLOŠKI PESKOVNIK
LOŠKI MUZEJ ŠKOFJA LOKA, 10. oktober 2015 10:00 - 11:30

V Tednu otroka pripravljamo muzeji oz. Sekcija za izobraževanje in komuniciranje promocijsko akcijo Z igro do dediščine, v okviru te akcije pa bomo v Loškem muzeju izvedli delavnico Arheološki peskovnik.

Mladi obiskovalci se bodo na delavnici seznanili z delom arheologov. Pod zemljo se namreč skrivajo številni predmeti, ki so jih nekoč v vsakdanjem življenju uporabljali naši davni predniki. Te v zemlji skrite in pozabljene predmete odkrivamo arheologi pri arheoloških izkopavanjih.

Udeleženci se bodo nato v muzejskem peskovniku sami preizkusili v »pravih« arheoloških izkopavanjih. Počasi in z veliko natančnostjo bodo skušali odkriti in izkopati predmete, ki se skrivajo v pesku. Po skrbnem čiščenju odkritih najdb se bodo vživeli še v vlogo arheologov restavratorjev in skušali svojim najdbam povrniti prvotno obliko. Sestavljeno najdbo bodo na koncu lahko odnesli domov.
Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si