English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Dzamil Kamanger (FIN) "Delo v javnem prostoru", umetniška akcija
Mestni trg Škofja Loka, pred Ekološko trgovino, 25. maj 2016 od 17:00 - 18:00

Motivacija za njegove umetniške akcije izhaja iz osebne izkušnje migranstva iz Irana v Evropo, kot sredstvo izražanja pa uporablja tradicionalne iranske rokodelske tehnike, na primer vezenje (pletenje) s kroglicami.

Tokrat si je za prostor umetniške akcije izbral Mestni trg v Škofji Loki pred Ekološko trgovino.

Ekološka trgovina je v času najhujše begunske krize predstavljala stično točko za lokalne prebivalce, ki so jih nato prostovoljci odnesli na državno mejo in oddali v zbirne centre. Ta praksa je tako lep primer, kako lahko majhna lokalna skupnost pripomore k reševanju večje globalne problematike. Z intervencijo avtor želi podati komentar na trenutne spremembe evropskih politik v zvezi z migranti in na položaj migrantov v državah Evropske unije in Schengenskega območja.Intervencija napoveduje razstavo Potovanje, na kateri bodo predstavljena dela dveh finskih umetnikov, Dzamila Kamangerja in Kalleta Hamma, ki poleg skupnih projektov ustvarjata tudi individualno. Razstava bo predstavljala kompleksen pregled umetniškega opusa obeh avtorjev in bo na ogled v Galeriji na Gardu v Loškem muzeju Škofja Loka od novembra 2016 do februarja 2017.

Fotografije: arhiv umetnikov

http://beelsebub.org/kamanger-working-in-public-space

Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si