English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Dzamil Kamanger (FIN) "Delo v javnem prostoru", umetniška akcija
Mestni trg Škofja Loka, pred Ekološko trgovino, 25. maj 2016 od 17:00 - 18:00

Motivacija za njegove umetniške akcije izhaja iz osebne izkušnje migranstva iz Irana v Evropo, kot sredstvo izražanja pa uporablja tradicionalne iranske rokodelske tehnike, na primer vezenje (pletenje) s kroglicami.

Tokrat si je za prostor umetniške akcije izbral Mestni trg v Škofji Loki pred Ekološko trgovino.

Ekološka trgovina je v času najhujše begunske krize predstavljala stično točko za lokalne prebivalce, ki so jih nato prostovoljci odnesli na državno mejo in oddali v zbirne centre. Ta praksa je tako lep primer, kako lahko majhna lokalna skupnost pripomore k reševanju večje globalne problematike. Z intervencijo avtor želi podati komentar na trenutne spremembe evropskih politik v zvezi z migranti in na položaj migrantov v državah Evropske unije in Schengenskega območja.Intervencija napoveduje razstavo Potovanje, na kateri bodo predstavljena dela dveh finskih umetnikov, Dzamila Kamangerja in Kalleta Hamma, ki poleg skupnih projektov ustvarjata tudi individualno. Razstava bo predstavljala kompleksen pregled umetniškega opusa obeh avtorjev in bo na ogled v Galeriji na Gardu v Loškem muzeju Škofja Loka od novembra 2016 do februarja 2017.

Fotografije: arhiv umetnikov

http://beelsebub.org/kamanger-working-in-public-space

Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si