English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Loški grad

Milan Erič je slikar, ilustrator, animator in redni profesor na Oddelku za oblikovanje ljubljanske Akademije likovnih umetnosti. Za risani film Socializacija bika, ki sta ga pripravila s kolegom Zvonkom Čohom, je dobil tudi nagrado Prešernovega sklada. Erič velja za enega najboljših in hkrati najbolj izvirnih slovenskih risarjev. V Galeriji Ivana Groharja in v prenovljenih prostorih Loškega gradu se predstavlja s serijami novejših risb na papirju. Gre za svojevrstne risarske sestavljanke, povezujoče se v ikonografsko enigmatične celote v velikem in malem formatu. Na razstavi prevladujejo risbe s figuralnimi motivi iz repetitivnih struktur, »zloženih« iz manjših enot. Poleg teh so razstavljene tudi celovite, skoraj monumentalne kompozicije, izpolnjene z likovnimi prebliski in različnimi vsebinskimi asociacijami. Dela v Galeriji Ivana Groharja so na ogled do 5. 12. 2010, dela na Loškem gradu pa do izteka 2010.


Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si