English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Galerija Ivana Groharja

MATEJ BIZOVIČAR

BRLOG VELIKEGA BELEGA LOVCA, likovna razstava

Matej Bizovičar je eden prepoznavnejših sodobnih gorenjskih vizualnih umetnikov. Ukvarja se s slikarstvom, kiparstvom in likovnimi instalacijami, značilnost njegovega načina pa je, da izbrano motiviko podaja v skladu s težnjo po optimalni vizualni ekspresiji doživetega, ki nas običajno zapelje v estetsko zavedanje minljivosti, a hkrati tudi v občutenje njene neizmerne lepote. Bizovičarjeva likovnost je zmes hiperrealizma, intimizma, senzibilizma in konceptualizma. Prevzete podobe transmutira v likovne znake in simbole, ločene od celostnega okvira predmetne resničnosti, ter tako ustvarja simbolne likovne entitete, izpolnjene z naturalističnimi elementi, ki upodobljeno (to so pasti, asociacije na relacijo lovec-plen, animistično občutene trofeje in podobno) postavlja v psihološki kontekst, ki obravnava fetiš. Ta tematika pa je neizčrpna.

Matej Bizovičar je prejemnik Groharjeve štipendije za leto 2011, ki jo podeljuje Združenje umetnikov Škofja Loka


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si