English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Galerija Ivana Groharja

MATEJ BIZOVIČAR

BRLOG VELIKEGA BELEGA LOVCA, likovna razstava

Matej Bizovičar je eden prepoznavnejših sodobnih gorenjskih vizualnih umetnikov. Ukvarja se s slikarstvom, kiparstvom in likovnimi instalacijami, značilnost njegovega načina pa je, da izbrano motiviko podaja v skladu s težnjo po optimalni vizualni ekspresiji doživetega, ki nas običajno zapelje v estetsko zavedanje minljivosti, a hkrati tudi v občutenje njene neizmerne lepote. Bizovičarjeva likovnost je zmes hiperrealizma, intimizma, senzibilizma in konceptualizma. Prevzete podobe transmutira v likovne znake in simbole, ločene od celostnega okvira predmetne resničnosti, ter tako ustvarja simbolne likovne entitete, izpolnjene z naturalističnimi elementi, ki upodobljeno (to so pasti, asociacije na relacijo lovec-plen, animistično občutene trofeje in podobno) postavlja v psihološki kontekst, ki obravnava fetiš. Ta tematika pa je neizčrpna.

Matej Bizovičar je prejemnik Groharjeve štipendije za leto 2011, ki jo podeljuje Združenje umetnikov Škofja Loka


Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si