English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Galerija Ivana Groharja

Jelena in Matjaž Bertoncelj ustvarjata ilustracije v obliki stripa za otroke vseh starosti. Njuna likovna izjemnost se kaže v barvitih prizorih, izvedenih v tehniki barvne risbe, ki je običajno v ustreznem razmerju z literarno predlogo. Avtorja sodita med najbolj originalne in hkrati bolj kvalitetne slovenske ustvarjalce na področju otroške ilustracije. Gre za dinamične stripovske prizore, ki se zaradi svojih vsebinskih in oblikovnih opredelitev le pogojno navezujejo na tradicionalno slovensko ilustracijo: upodobljeni dogodki so samosvoji pogledi na realna ali povsem izmišljena prizorišča, ki izražajo originalen odnos do motivike in osebno videnje zgodbe. Njuna likovna govorica je sugestivna in prepoznavna, motivni spekter pa je do cela prilagojen vsebini. Jelena in Matjaž Bertoncelj nas nagovarjata z iskreno neposrednostjo, ki mladega bralca-gledalca pritegne, ga tudi česa nauči in hkrati navaja na branje kvalitetnih ilustriranih zgodb.


Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si