English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE: Po dar na škofjeloški Plac!
Galerija Ivana Groharja, Rokodelski center DUO Škofja Loka, Sokolski dom Škofja Loka, Zavod Tri, 3. december 2015 ob 18h

December- čas, ko se leto izteka in se že potihem veselimo leta, ki prihaja. Čas, ko naše domove in ulice okrasimo z lučkami, ko nas obiščejo dobri možje, ko najdemo še kakšen razlog več za druženje s tistimi, ki jih imamo radi, in ko nas objame prijetna toplina praznikov. V mesecu obdarovanja v Škofji Loki moči združujemo Loški muzej, Rokodelski center DUO, Sokosldki dom in Zavod Tri. Svoje izložbe in prostore na"loškem Placu" namenjamo predstavitvi umetnikov, rokodelcev, fotografov in drugih loških ustvarjalcev ter jih spreminjamo v prave male pop-up trgovine, v katerih si obiskovalci lahko izberejo izvirna in unikatna darila, primerna za praznično obdarovanje.

V Galeriji Ivana Groharja, dislocirani enoti Loškega muzeja, se na skupinski razstavi z umetniškimi deli manjših formatov predstavljajo člani Združenja umetnikov Škofja Loka, v katerem so povezani slikarji, kiparji, fotografi in oblikovalci z območja nekdanjega Loškega gospostva. V Rokodelskem centru DUO Škofja Loka razstavljajo mojstri rokodelci- kar 24 ustvarjalcev, ki predstavljajo vez med bogato rokodelsko preteklostjo in ustvarjalno sedanjostjo. Za njihove uporabne rokodelske izdelke sta značilni tradicionalna izdelava in uporaba naravnih materialov, ki pa sta nadgrajeni s podobo in uporabno vrednostjo, pisano na kožo sodobnemu načinu življenja. Preddverje Sokolskega doma je namenjeno predstavitvi fotografov iz Škofje Loke. Očarali bodo z mozaikom različnih motivov, nastalih v različnih fotografskih tehnikah. V Zavodu Tri pa se bodo s svojimi izdelki predstavili predvsem ustvarjalci z Loškega, ki jih v ostalih trgovinah (še) ne srečate. Pokukajte v naše izložbe ter se prepustite svetu ustvarjalnosti in čarobnosti unikatnih izdelkov v štirih prostorih, ki jih poleg skupne ideje povezuje tudi novoletna okrasitev Ane Bassin in Mateja Bizovičarja.

V okviru razstave ob torkih v svojih prostorih vabimo tudi na ustvarjalne in rokodelske delavnice:

- 8. decembra 2015 ob 17h: "Vezena broška" v Zavodu Tri

(prijave na: mojca@zavod.tri.org)

- 15. decembra 2015 ob 17h: "Mali loški kruhek" v Rokodelskem centru

(prijave na: rokodelskicenter@skofja-loka.com)

-22. decembra ob 17h: fotografska delavnica "Škofja Loka ponoči" v Sokolskem domu

(prijave na: agata.pavlovec@sokolskidom.si)

Cena delavnic je 7 EUR.

S svojo domišljijo in izložbami z nami sodelujejo tudi: Žaba Vanda, Jesharna in Vahtnica.

Več na: https://www.facebook.com/events/945429428872759/ , www.loski-muzej.si  , www.skofja-loka.com  , www.zavod-tri.org  , www.sokolski dom.si


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si