English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
KDO SE BOJI SODOBNE UMETNOSTI? (Izobraževalna striparska delavnica)
Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37, sreda, 19. oktober 2016 od 16. do 18. ure

Kdo se boji sodobne umetnosti?

Marsikdo. Ker ne želi biti lepa in všečna gospodična, ki molče visi v kakšnem kotu, ampak je včasih prav hrupna, jezna in kritična. Zna pa biti tudi navihano igriva, humorna in gostoljubna. Včasih se rada šopiri, spet drugič se skriva, da jo komaj prepoznamo, ali pa skoči pred nas, ko jo najmanj pričakujemo. Zanima jo življenje- od bakterij, mesta, v katerem živimo, do vesolja. Je radovedna in rada postavlja zoprna vprašanja, pri tem pa ne "špara" svojega jezika. Ta je tako dolg, da z njim lahko zaobjame najrazličnejše medije- od vsakdanjih predmetov, ki jim daje nove pomene, do najsodobnejših tehnologij. Predvsem pa je lačna dialoga z gledalcem, tako zelo, da ga včasih povabi na pravo pravcato pojedino.


Če si radoveden / radovedna tudi ti, potem te nima biti česa strah. Vabimo te, da se udeležiš naše delavnice, na kateri bomo s pomočjo stripa spoznavali sodobno umetnost.
V kratkem uvodu s projekcijo se bomo srečali z izbranimi primerki sodobne umetnosti in v pogovoru z mentorjema razmišljali o tem, kaj vse sodobna umetnost vključuje, kje se lahko z njo srečamo, s katerimi temami se danes ukvarjajo umetniki in na kakšne raznolike načine nam lahko predstavljajo svoje ideje. V drugem delu delavnice bomo izdelali vsak svojo kratko stripovsko zgodbo, v kateri bomo skozi dogodivščine stripovskega junaka po svoje interpretirali izbrano likovno delo.

Delavnico stripov bomo povezali z likovnimi deli Nejča Slaparja na razstavi Izrazni eskapizem Nejča Slaparja. Izvajala jo bosta Andrej Štular in Anja Zver iz Društva Igor Zabel. Delavnica je namenjena mladim od 9. do 16. leta, je brazplačna, število mest pa je omejeno.

Prijave zbiramo do 17. oktobra na e-naslov: jana.fojkar@loski-muzej.si  . 


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si