English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
KDO SE BOJI SODOBNE UMETNOSTI? (Izobraževalna striparska delavnica)
Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37, sreda, 19. oktober 2016 od 16. do 18. ure

Kdo se boji sodobne umetnosti?

Marsikdo. Ker ne želi biti lepa in všečna gospodična, ki molče visi v kakšnem kotu, ampak je včasih prav hrupna, jezna in kritična. Zna pa biti tudi navihano igriva, humorna in gostoljubna. Včasih se rada šopiri, spet drugič se skriva, da jo komaj prepoznamo, ali pa skoči pred nas, ko jo najmanj pričakujemo. Zanima jo življenje- od bakterij, mesta, v katerem živimo, do vesolja. Je radovedna in rada postavlja zoprna vprašanja, pri tem pa ne "špara" svojega jezika. Ta je tako dolg, da z njim lahko zaobjame najrazličnejše medije- od vsakdanjih predmetov, ki jim daje nove pomene, do najsodobnejših tehnologij. Predvsem pa je lačna dialoga z gledalcem, tako zelo, da ga včasih povabi na pravo pravcato pojedino.


Če si radoveden / radovedna tudi ti, potem te nima biti česa strah. Vabimo te, da se udeležiš naše delavnice, na kateri bomo s pomočjo stripa spoznavali sodobno umetnost.
V kratkem uvodu s projekcijo se bomo srečali z izbranimi primerki sodobne umetnosti in v pogovoru z mentorjema razmišljali o tem, kaj vse sodobna umetnost vključuje, kje se lahko z njo srečamo, s katerimi temami se danes ukvarjajo umetniki in na kakšne raznolike načine nam lahko predstavljajo svoje ideje. V drugem delu delavnice bomo izdelali vsak svojo kratko stripovsko zgodbo, v kateri bomo skozi dogodivščine stripovskega junaka po svoje interpretirali izbrano likovno delo.

Delavnico stripov bomo povezali z likovnimi deli Nejča Slaparja na razstavi Izrazni eskapizem Nejča Slaparja. Izvajala jo bosta Andrej Štular in Anja Zver iz Društva Igor Zabel. Delavnica je namenjena mladim od 9. do 16. leta, je brazplačna, število mest pa je omejeno.

Prijave zbiramo do 17. oktobra na e-naslov: jana.fojkar@loski-muzej.si  . 


Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si