English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
KDO SE BOJI SODOBNE UMETNOSTI? (Izobraževalna striparska delavnica)
Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37, sreda, 19. oktober 2016 od 16. do 18. ure

Kdo se boji sodobne umetnosti?

Marsikdo. Ker ne želi biti lepa in všečna gospodična, ki molče visi v kakšnem kotu, ampak je včasih prav hrupna, jezna in kritična. Zna pa biti tudi navihano igriva, humorna in gostoljubna. Včasih se rada šopiri, spet drugič se skriva, da jo komaj prepoznamo, ali pa skoči pred nas, ko jo najmanj pričakujemo. Zanima jo življenje- od bakterij, mesta, v katerem živimo, do vesolja. Je radovedna in rada postavlja zoprna vprašanja, pri tem pa ne "špara" svojega jezika. Ta je tako dolg, da z njim lahko zaobjame najrazličnejše medije- od vsakdanjih predmetov, ki jim daje nove pomene, do najsodobnejših tehnologij. Predvsem pa je lačna dialoga z gledalcem, tako zelo, da ga včasih povabi na pravo pravcato pojedino.


Če si radoveden / radovedna tudi ti, potem te nima biti česa strah. Vabimo te, da se udeležiš naše delavnice, na kateri bomo s pomočjo stripa spoznavali sodobno umetnost.
V kratkem uvodu s projekcijo se bomo srečali z izbranimi primerki sodobne umetnosti in v pogovoru z mentorjema razmišljali o tem, kaj vse sodobna umetnost vključuje, kje se lahko z njo srečamo, s katerimi temami se danes ukvarjajo umetniki in na kakšne raznolike načine nam lahko predstavljajo svoje ideje. V drugem delu delavnice bomo izdelali vsak svojo kratko stripovsko zgodbo, v kateri bomo skozi dogodivščine stripovskega junaka po svoje interpretirali izbrano likovno delo.

Delavnico stripov bomo povezali z likovnimi deli Nejča Slaparja na razstavi Izrazni eskapizem Nejča Slaparja. Izvajala jo bosta Andrej Štular in Anja Zver iz Društva Igor Zabel. Delavnica je namenjena mladim od 9. do 16. leta, je brazplačna, število mest pa je omejeno.

Prijave zbiramo do 17. oktobra na e-naslov: jana.fojkar@loski-muzej.si  . 


Dogodki
Odprtje razstave Loka : Ankara : Loka // Peter Gaber: Zbudi mojo osamljenost

Galerija na Gradu

Peter Gaber je umetnik, ki se na temelju raziskovanj svetlobe, prostora in barve vse bolj uveljavlja na domači likovni sceni. Tako znotraj krajinskega kot figuralnega slikarstva nakazuje nove izrazne smeri in odpira vprašanja o pomenu klasične slikarske motivike v sodobnem času. 

Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si