English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
KONGRES EUROPASSIONA V CIESZYNU NA POLJSKEM

Predstavitev loške delegacije na spoznavnem večeru v dvorcu Goralski v Lodygowicah 

V petek, 1.4. smo obiskali slavno poljsko romarsko središče na Jasni gori, zvečer pa je sledila skupna večerja v dvorcu Goralski v Lodygowicah, katere namen je bilo druženje in kratke predstavitve delegacij po posameznih državah udeleženkah.Uradni del kongresa Europassiona Cieszynu na Poljskem

Kongres je potekal v soboto, 2.4. v gledališču Adama Mickiewicza v centru mesta. Poleg poljskega državnega in cerkvenega vrha ter predstavnikov lokalnih oblasti se ga je udeležilo preko 300 delegatov in njihovih spremljevalcev iz vse Evrope.

V okviru uradnega dela kongresa, smo udeležencem predstavili Škofjeloški pasijon, hkrati pa poskrbeli za promocijo mesta Škofje Loke in Loškega muzeja preko različnih publikacij in propagandnega gradiva, razstavljenega na "loškem pavilionu" v preddverju gledališča. Kongres je minil v prijetnem delovnem vzdušju in je bil odlična priložnost za navezovanje stikov ter izmenjavo izkušenj, mnenj in dobrih praks. Po zaključku kongresa je sledila veličastna pasijonska igra, dan pa smo zaključili s slovesno sveto mašo v cerkvi sv. Elizabete.Veličastna pasijonska predstava je potekala v gledališču Adama Mickiewicza v Cieszynu

Nedelja, 3.4. je bila rezervirana za obisk muzeja Auschwitz.

Po poznem kosilu je v zgodnjih večernih urah sledilo poslavljanje delegacij in zadnja priložnost za izmenjevanje kontaktov med udeleženci pred povratkom v domovino. 


Dogodki
Odprtje razstave Loka : Ankara : Loka // Peter Gaber: Zbudi mojo osamljenost

Galerija na Gradu

Peter Gaber je umetnik, ki se na temelju raziskovanj svetlobe, prostora in barve vse bolj uveljavlja na domači likovni sceni. Tako znotraj krajinskega kot figuralnega slikarstva nakazuje nove izrazne smeri in odpira vprašanja o pomenu klasične slikarske motivike v sodobnem času. 

Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si