English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
KONGRES EUROPASSIONA V CIESZYNU NA POLJSKEM

Predstavitev loške delegacije na spoznavnem večeru v dvorcu Goralski v Lodygowicah 

V petek, 1.4. smo obiskali slavno poljsko romarsko središče na Jasni gori, zvečer pa je sledila skupna večerja v dvorcu Goralski v Lodygowicah, katere namen je bilo druženje in kratke predstavitve delegacij po posameznih državah udeleženkah.Uradni del kongresa Europassiona Cieszynu na Poljskem

Kongres je potekal v soboto, 2.4. v gledališču Adama Mickiewicza v centru mesta. Poleg poljskega državnega in cerkvenega vrha ter predstavnikov lokalnih oblasti se ga je udeležilo preko 300 delegatov in njihovih spremljevalcev iz vse Evrope.

V okviru uradnega dela kongresa, smo udeležencem predstavili Škofjeloški pasijon, hkrati pa poskrbeli za promocijo mesta Škofje Loke in Loškega muzeja preko različnih publikacij in propagandnega gradiva, razstavljenega na "loškem pavilionu" v preddverju gledališča. Kongres je minil v prijetnem delovnem vzdušju in je bil odlična priložnost za navezovanje stikov ter izmenjavo izkušenj, mnenj in dobrih praks. Po zaključku kongresa je sledila veličastna pasijonska igra, dan pa smo zaključili s slovesno sveto mašo v cerkvi sv. Elizabete.Veličastna pasijonska predstava je potekala v gledališču Adama Mickiewicza v Cieszynu

Nedelja, 3.4. je bila rezervirana za obisk muzeja Auschwitz.

Po poznem kosilu je v zgodnjih večernih urah sledilo poslavljanje delegacij in zadnja priložnost za izmenjevanje kontaktov med udeleženci pred povratkom v domovino. 


Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si