English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
KONGRES EUROPASSIONA V CIESZYNU NA POLJSKEM

Predstavitev loške delegacije na spoznavnem večeru v dvorcu Goralski v Lodygowicah 

V petek, 1.4. smo obiskali slavno poljsko romarsko središče na Jasni gori, zvečer pa je sledila skupna večerja v dvorcu Goralski v Lodygowicah, katere namen je bilo druženje in kratke predstavitve delegacij po posameznih državah udeleženkah.Uradni del kongresa Europassiona Cieszynu na Poljskem

Kongres je potekal v soboto, 2.4. v gledališču Adama Mickiewicza v centru mesta. Poleg poljskega državnega in cerkvenega vrha ter predstavnikov lokalnih oblasti se ga je udeležilo preko 300 delegatov in njihovih spremljevalcev iz vse Evrope.

V okviru uradnega dela kongresa, smo udeležencem predstavili Škofjeloški pasijon, hkrati pa poskrbeli za promocijo mesta Škofje Loke in Loškega muzeja preko različnih publikacij in propagandnega gradiva, razstavljenega na "loškem pavilionu" v preddverju gledališča. Kongres je minil v prijetnem delovnem vzdušju in je bil odlična priložnost za navezovanje stikov ter izmenjavo izkušenj, mnenj in dobrih praks. Po zaključku kongresa je sledila veličastna pasijonska igra, dan pa smo zaključili s slovesno sveto mašo v cerkvi sv. Elizabete.Veličastna pasijonska predstava je potekala v gledališču Adama Mickiewicza v Cieszynu

Nedelja, 3.4. je bila rezervirana za obisk muzeja Auschwitz.

Po poznem kosilu je v zgodnjih večernih urah sledilo poslavljanje delegacij in zadnja priložnost za izmenjevanje kontaktov med udeleženci pred povratkom v domovino. 


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si