English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
MEDENO NA VISOKEM
TAVČARJEV DVOREC, VISOKO PRI POLJANAH, 28. avgust 2016

Ob 11. uri bo v poročni dvorani na dvorcu Visoko potekalo predavanje kustosinje Mojce Šifrer Bulovec, ki bo predstavila razvoj panjske končnice na Slovenskem, motiviko na njih, kompozicijo slikanja ter slikarske delavnice na Loškem, kustos Boštjan Soklič pa bo predstavil izbrano panjsko končnico iz naše zbirke, na kateri je upodobljen obredni sprejem fantov med moške pri Indijancih Mandana.
Ob 13. uri bo potekalo vodstvo po novih muzejskih zbirkah v Tavčarjevem dvorcu, kjer vam bosta kustosinji Biljana Ristić in Mojca Šifrer Bulovec predstavili rodbino Kalanov, ki je več stoletij gospodarila na Visokem, Ivana Tavčarja in njegovo ženo Franjo, ter visoško kuhinjo iz 19. stoletja.
V muzejski vitrini na dvorcu Visoko si boste lahko ogledali panjske končnice iz depojev Loškega muzeja, od 13. do 15. ure pa bo potekala ustvarjalna delavnica poslikave panjskih končnic. Na delavnici vam bomo predstavili različne motive iz zbirke panjskih končnic, ki jih hranimo v muzeju, nato pa boste izbrani motiv prenesli na leseno končnico in ga pobarvali.

Več o dogajanju na Medenem pa najdete na strani galvnega organizatorja dogodka, Rokodelskega centra DUO Škofja Loka:

https://www.facebook.com/events/1813630745536800/


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si