English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
MUZIKAL CVETJE V JESENI NA ŠKOFJELOŠKEM GRADU
AMFITEATER LOŠKEGA GRADU, 3. junij 2016

Na dan predstave pripravljamo tudi posebno grajsko popoldne.

Grajska vrata se bodo odprla že ob 18. uri.

Pri Čirotu vas čaka grajska gostija, na grajskem dvorišču stojnice z lokalnimi rokodelskimi izdelki ter turistično ponudbo, pred Škoparjevo hišo pa delavnica, na kateri si boste lahko v nekaj minutah izdelali lasten spominček.

"Tavčarjev dan" se bo tako zaključil zvečer ob zvokih izvirnega muzikala in zgodbi o brezčasni ljubezni Janeza in Mete, ljubezni do narave in domovine.

Pričetek muzikala je ob 21. uri.Muzikal žanje velike uspehe tako doma, kot v zamejstvu. V dobrem letu od krstne izvedbe je doživel že več kot 111 razprodanih ponovitev, kar je za slovenske razmere največji uspeh doslej.


Govori se že, da je od zdaj naprej pravi Slovenec tisti, ki si ogleda muzikal Cvetje v jeseni in ne le tisti, ki stopi na Triglav...

Idejni vodja in izvršni producent predstave Gorazd Slak je je skupaj z ekipo in pomočjo producentke Miše Stanko na oder postavil eno najlepših ljubezenskih zgodb slovenske literarne zgodovine. Za zgodbo o ljubezni med premožnim meščanom v zrelih letih in komaj polnoletnim podeželskim dekletom je Matjaž Vlašič ustvaril 22 izvirnih skladb, ki jih vedno odigra band, pod vodstvom Tomi Puricha na predstavah v živo. Orkestracije so delo Anžeta Rozmana, pevsko izpopolnjevanje je vodila Željka Predojević, izvirna besedila pa so delo Janeza Usenika. Igralci na odru nosijo kostume Vesne Mirtelj, za plesne vložke in zahteve koreografije pa je poskrbel Miha Krušič. V prostor in čas pa so zgodbo umestile še domiselni scenski elementi Grete Godnič, scenske grafike Marka Jordana in animacije Gašperja Vovka, postavitve luči Davida Andreja Francky-ja, Maria Čurkoviča, kostumografija Vesne Mirtelj in maska Nataše Castaldi.

Pod režisersko taktirko Vojka Anzeljca nastopajo Nina Pušlar in Maja Martina Merljak v vlogi Mete, Matjaž Robavs in Domen Križaj pa se izmenjujeta v vlogi Janeza. Danijela upodablja Jure Ivanušič, Lizo Alenka Kozolec Gregurić, ob njih pa na oder stopajo še: Marjan Bunič, Damjan Perne, Lucija Grm, Ana Ferme, Antea Mramor, Asja Potisek, Maša Tiselj, Nives Mikulin, Petra Likar, Alen Kofol, Ambrož Kvartič, Klemen Černe, Matevž Mali in Srđan Milovanović.

Lani nas je na Škofjeloškem gradu doletela posebna čast, da smo muzikal premierno gostili na prostem.

Publika je poletela na krilih ljubezni...

"Prišla je pozno, prav tako je prišla, kakor pride časih kako cvetje v pozni jeseni. Sadu ni rodila, kakor ga ne rodi jesenski cvet. Če me hočete poslušati, vam razgrnem vse."

Ivan Tavčar


Več informacij:

Cvetje v jeseni - Muzikal (fb)

http://www.cvetje-v-jeseni.si/vsebina


Dogodki
Odprtje razstave Loka : Ankara : Loka // Peter Gaber: Zbudi mojo osamljenost

Galerija na Gradu

Peter Gaber je umetnik, ki se na temelju raziskovanj svetlobe, prostora in barve vse bolj uveljavlja na domači likovni sceni. Tako znotraj krajinskega kot figuralnega slikarstva nakazuje nove izrazne smeri in odpira vprašanja o pomenu klasične slikarske motivike v sodobnem času. 

Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si