English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
OBNOVITVENA DELA V GALERIJI FRANCETA MIHELIČA V KAŠČI
KAŠČA

Trenutno v obeh galerijskih prostorih izvajamo obnovitvena dela, izboljšujemo prostorske in razstavne pogoje, zbirko pa posodabljamo v skladu s sodobnimi standardi za to področje.

V decembru bomo v zgornjem prostoru na ogled postavili »novo«, na strokovnih kriterijih utemeljeno zbirko Miheličevih del. Poleg stalne zbirke bomo javnosti prikazali še avtorjeve risbe in krokije iz zasebne zbirke, ki bodo tokrat prvič razstavljeni.

Vzporedno bomo v spodnjem prostoru odprli stalno zbirko likovnih del Združenja umetnikov Škofja Loka z reprezentativnimi deli več kot 20. članov.

V okviru Miheličeve galerije in njegove umetnosti v Loškem muzeju za leto 2016 skupaj s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož pripravljamo niz likovnih razstav in predavanj, med razstavljena pa bodo tudi dela, ki jih hrani Kabinet Franceta Miheliča na Ptuju.


Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si