English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
OBNOVITVENA DELA V GALERIJI FRANCETA MIHELIČA V KAŠČI
KAŠČA

Trenutno v obeh galerijskih prostorih izvajamo obnovitvena dela, izboljšujemo prostorske in razstavne pogoje, zbirko pa posodabljamo v skladu s sodobnimi standardi za to področje.

V decembru bomo v zgornjem prostoru na ogled postavili »novo«, na strokovnih kriterijih utemeljeno zbirko Miheličevih del. Poleg stalne zbirke bomo javnosti prikazali še avtorjeve risbe in krokije iz zasebne zbirke, ki bodo tokrat prvič razstavljeni.

Vzporedno bomo v spodnjem prostoru odprli stalno zbirko likovnih del Združenja umetnikov Škofja Loka z reprezentativnimi deli več kot 20. članov.

V okviru Miheličeve galerije in njegove umetnosti v Loškem muzeju za leto 2016 skupaj s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož pripravljamo niz likovnih razstav in predavanj, med razstavljena pa bodo tudi dela, ki jih hrani Kabinet Franceta Miheliča na Ptuju.


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si