English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
OD ZRNA DO KRUHA - KRUH KOT VREDNOTA

Od zrna do kruha – kruh kot vrednota, delavnica peke kruha

Loški muzej Škofja Loka je za DEKD 2012 na temo - Izkušnja dediščine, pripravil ustvarjalno delavnico Od zrnja do kruha - kruh kot vrednota. Ustvarjalna delavnica je namenjena vsem, ki se želijo seznaniti z dediščino peke kruha, s simboliko kruha, šegami povezanimi z njim, razvojem tehnologije peke kruha, vrstami žit ter orodjem, ki so ga nekdaj uporabljali pri tem. Mojstrica peke kruha bo zamesila krušno testo, iz katerega bo vsak udeleženec sam oblikoval hlebček, ki ga bomo spekli v krušni peči. Med peko si bomo ogledali kratek film, ki prikazuje čiščenje žita ter mletje žita v mlinu na vodni pogon. Sledil bo ogled mlina na grajskem vrtu. Po ogledu nas bo pri Škoparjevi hiši čakal v krušni peči spečen kruh.

Brezplačna delavnica bo potekala v Škoparjevi hiši na grajskem vrtu v soboto, 22. septembra 2012 ob 10. uri. Zaradi tehnične izvedbe delavnice, se je potrebno nanjo prijaviti do 20. septembra na e-mail: mira.kalan@loski-muzej.si ali na telefon 04/517 04 04.


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si