English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Odprtje razstave Duje Jurić: STVARNO - NESTVARNO
Galerija Stolp, Loški muzej, Grajska pot 13, sreda, 26. oktober 2016 ob 19. uri

Znotraj arhitekture okroglega stolpa vzpostavlja umetniške simulacije vzporednih svetov in dimenzij, istočasno otipljivih in nestvarnih. Njegova akcija na Loškem gradu je osredotočena na ostenja okroglega stolpa, pokrila pa bo prostor v spodnjem nadstropju ter stopnišče. 


Duje Jurić je rojen leta 1956 v Rupah, Hrvaška. 

Je eden vidnejših predstavnikov sodobne hrvaške vizualne scene; že desetletja deluje na umetniškem področju, ki se dotika multimedijskih zasnov, prostorskih instalacij, svetlobnih prostorskih entite in minimalistične izraznosti.


Čeprav ga najbolj poznamo po prostorskih instalacijah, se ukvarja še z restavratorstvom, scenografijo in likovno pedagogiko. Od leta 2000 je docent na ALU v Zagrebu, kjer deluje kot izredni profesor, na katedri za risanje in slikanje. V 80. letih prejšnjega stoletja je sodeloval z velikanom hrvaške likovne umetnosti - Julijem Kniferjem. V desetletjih umetniške prakse se je Jurić predstavil z več kot šestdesetimi samostojnimi razstavami, sodeloval pa je na stotih skupinskih razstavah in umetniških projektih. Med temi najbolj izstopajo njegovi ambienti (svetlobne instalacije) in scenografsko - slikarska dela v okviru projekta "Kugla glumište".
Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si