English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Odprtje razstave Duje Jurić: STVARNO - NESTVARNO
Galerija Stolp, Loški muzej, Grajska pot 13, sreda, 26. oktober 2016 ob 19. uri

Znotraj arhitekture okroglega stolpa vzpostavlja umetniške simulacije vzporednih svetov in dimenzij, istočasno otipljivih in nestvarnih. Njegova akcija na Loškem gradu je osredotočena na ostenja okroglega stolpa, pokrila pa bo prostor v spodnjem nadstropju ter stopnišče. 


Duje Jurić je rojen leta 1956 v Rupah, Hrvaška. 

Je eden vidnejših predstavnikov sodobne hrvaške vizualne scene; že desetletja deluje na umetniškem področju, ki se dotika multimedijskih zasnov, prostorskih instalacij, svetlobnih prostorskih entite in minimalistične izraznosti.


Čeprav ga najbolj poznamo po prostorskih instalacijah, se ukvarja še z restavratorstvom, scenografijo in likovno pedagogiko. Od leta 2000 je docent na ALU v Zagrebu, kjer deluje kot izredni profesor, na katedri za risanje in slikanje. V 80. letih prejšnjega stoletja je sodeloval z velikanom hrvaške likovne umetnosti - Julijem Kniferjem. V desetletjih umetniške prakse se je Jurić predstavil z več kot šestdesetimi samostojnimi razstavami, sodeloval pa je na stotih skupinskih razstavah in umetniških projektih. Med temi najbolj izstopajo njegovi ambienti (svetlobne instalacije) in scenografsko - slikarska dela v okviru projekta "Kugla glumište".
Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si