English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Prešernov dan v Loškem muzeju
Loški muzej, Grajska pot 13, Škofja Loka, 8. februar 2017

Na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, vas vabimo na obisk v Loški muzej.
Ta dan si lahko brezplačno ogledate naše stalne zbirke, razstavi Kalle Hamm in Dzamil Kamanger: Potovanje ter Duje Jurić: Stvarno - nestvarno.
Muzej bo odprt od 10. do 19. ure.Praznovanje kulturnega dneva nadaljujemo ob 19. uri z literarnim večerom Migrantska literatura na glas!, kjer bomo prebirali poezijo v različnih jezikih. Dogodek, ki je del spremljevalnega programa razstave Potovanje, pripravljamo skupaj s kulturnim društvom Gmajna, ki pripravlja raznovrstne projekte, dejavnosti na področju kulture, umetnosti, socialnega varstva in izobraževanja.

Literarni večer je del skupnega dogodka, ki se prične z odprtjem razstave Obrazi Breje preje - spletene zgodbe medgeneracijskega in medkulturnega sodelovanja, ki bo potekal v Rokodelskem centru ob 17.30.
Več o razstavi na: Rokodelski center DUO Škofja Loka / Art&Craft Centre of Škofja Loka


Migrantska literatura na glas! je avtorski projekt društva Gmajna, ki želi slovenskim bralcem z dogodki na javnih mestih približati literaturo iz držav, od koder prihajajo prosilci za azil, nastanjeni v azilnih centrih Kotnikova ter Vič. Projekt želi ozavestiti bralce o raznolikosti in bogastvu kultur, od koder prosilci prihajajo, obenem pa njim samim omogoča stik z lastno kulturo, ki so jo bili zaradi različnih dejavnikov primorani zapustiti. Na dogodkih berejo poezijo in prozo v različnih jezikih, od koder prihajajo prosilci za azil (arabščina, bosanščina, farsi, kurmandži, ruščina, kirgiščina, paštu, bengalski jezik...) ter prevodih v angleščino ali slovenščino.
Več na: https://www.facebook.com/search/top/?q=migrantska%20literatura%20na%20glas

Dogodki
Odprtje razstave Loka : Ankara : Loka // Peter Gaber: Zbudi mojo osamljenost

Galerija na Gradu

Peter Gaber je umetnik, ki se na temelju raziskovanj svetlobe, prostora in barve vse bolj uveljavlja na domači likovni sceni. Tako znotraj krajinskega kot figuralnega slikarstva nakazuje nove izrazne smeri in odpira vprašanja o pomenu klasične slikarske motivike v sodobnem času. 

Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si