English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Prešernov dan v Loškem muzeju
Loški muzej, Grajska pot 13, Škofja Loka, 8. februar 2017

Na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, vas vabimo na obisk v Loški muzej.
Ta dan si lahko brezplačno ogledate naše stalne zbirke, razstavi Kalle Hamm in Dzamil Kamanger: Potovanje ter Duje Jurić: Stvarno - nestvarno.
Muzej bo odprt od 10. do 19. ure.Praznovanje kulturnega dneva nadaljujemo ob 19. uri z literarnim večerom Migrantska literatura na glas!, kjer bomo prebirali poezijo v različnih jezikih. Dogodek, ki je del spremljevalnega programa razstave Potovanje, pripravljamo skupaj s kulturnim društvom Gmajna, ki pripravlja raznovrstne projekte, dejavnosti na področju kulture, umetnosti, socialnega varstva in izobraževanja.

Literarni večer je del skupnega dogodka, ki se prične z odprtjem razstave Obrazi Breje preje - spletene zgodbe medgeneracijskega in medkulturnega sodelovanja, ki bo potekal v Rokodelskem centru ob 17.30.
Več o razstavi na: Rokodelski center DUO Škofja Loka / Art&Craft Centre of Škofja Loka


Migrantska literatura na glas! je avtorski projekt društva Gmajna, ki želi slovenskim bralcem z dogodki na javnih mestih približati literaturo iz držav, od koder prihajajo prosilci za azil, nastanjeni v azilnih centrih Kotnikova ter Vič. Projekt želi ozavestiti bralce o raznolikosti in bogastvu kultur, od koder prosilci prihajajo, obenem pa njim samim omogoča stik z lastno kulturo, ki so jo bili zaradi različnih dejavnikov primorani zapustiti. Na dogodkih berejo poezijo in prozo v različnih jezikih, od koder prihajajo prosilci za azil (arabščina, bosanščina, farsi, kurmandži, ruščina, kirgiščina, paštu, bengalski jezik...) ter prevodih v angleščino ali slovenščino.
Več na: https://www.facebook.com/search/top/?q=migrantska%20literatura%20na%20glas

Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Pogovori z umetniki: Nejč Slapar

Galerija Franceta Miheliča, Kašča na Spodnjem trgu

Nejč Slapar, član Združenja umetnikov Škofja Loka, je pomemben gorenjski likovni ustvarjalec, ki združuje elemente op-arta in geometrijske abstrakcije s konkretno in vizualno poezijo.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si