English
Domov   >   
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
Prešernov dan v Loškem muzeju
Loški muzej, Grajska pot 13, Škofja Loka, 8. februar 2017

Na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, vas vabimo na obisk v Loški muzej.
Ta dan si lahko brezplačno ogledate naše stalne zbirke, razstavi Kalle Hamm in Dzamil Kamanger: Potovanje ter Duje Jurić: Stvarno - nestvarno.
Muzej bo odprt od 10. do 19. ure.Praznovanje kulturnega dneva nadaljujemo ob 19. uri z literarnim večerom Migrantska literatura na glas!, kjer bomo prebirali poezijo v različnih jezikih. Dogodek, ki je del spremljevalnega programa razstave Potovanje, pripravljamo skupaj s kulturnim društvom Gmajna, ki pripravlja raznovrstne projekte, dejavnosti na področju kulture, umetnosti, socialnega varstva in izobraževanja.

Literarni večer je del skupnega dogodka, ki se prične z odprtjem razstave Obrazi Breje preje - spletene zgodbe medgeneracijskega in medkulturnega sodelovanja, ki bo potekal v Rokodelskem centru ob 17.30.
Več o razstavi na: Rokodelski center DUO Škofja Loka / Art&Craft Centre of Škofja Loka


Migrantska literatura na glas! je avtorski projekt društva Gmajna, ki želi slovenskim bralcem z dogodki na javnih mestih približati literaturo iz držav, od koder prihajajo prosilci za azil, nastanjeni v azilnih centrih Kotnikova ter Vič. Projekt želi ozavestiti bralce o raznolikosti in bogastvu kultur, od koder prosilci prihajajo, obenem pa njim samim omogoča stik z lastno kulturo, ki so jo bili zaradi različnih dejavnikov primorani zapustiti. Na dogodkih berejo poezijo in prozo v različnih jezikih, od koder prihajajo prosilci za azil (arabščina, bosanščina, farsi, kurmandži, ruščina, kirgiščina, paštu, bengalski jezik...) ter prevodih v angleščino ali slovenščino.
Več na: https://www.facebook.com/search/top/?q=migrantska%20literatura%20na%20glas

Dogodki
IZLOŽBE DOMIŠLJIJE Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Vljudno vabljeni na odprtje Izložb domišljije, prodajnih razstav umetnikov in rokodelcev v Škofji Loki. V skupni akciji se tokrat povezuje kar 16 organizacij iz Škofje Loke ter več kot 60 posameznikov.


Muzejski večer ob 150 letnici rojstva Ivana Groharja

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Kustosinja Loškega muzeja Barbara Sterle Vurnik nam bo ob jubileju spregovorila predvsem o Groharju v povezavi s Škofjo Loko in okolico. Tudi s pomočjo slikovnega gradiva nam bo skušala predstaviti Groharjevo zgodbo in razstavo, ki jo je letos postavila v Loškem muzeju ob slikarjevi 150-letnici rojstva.

Odprtje razstave MAUSAR - ŽIROVSKI APELLES

Kulturno središče Stare Žiri, Tabor 2, Žiri

Letošnje leto obeležujeta 90. letnica rojstva žirovskega slikarja, pisatelja in glasbenika Jožeta Peternelja – Mausarja in donacija njegovih osebnih predmetov, ki jo je Muzej Žiri pred časom pridobil od umetnikovih dedinj. Ob tej priliki smo pripravili priložnostno razstavo, na kateri predstavljamo Mausarja ne samo kot slikarja, ampak preko njegovih osebnih predmetov odkrivamo različne vidike njegove zanimive osebnosti.Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si