English
Domov   >   
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Dogodki
RAZSTAVA LIKOVNIH DEL KONRADA PETERNELJA-SLOVENCA
GALERIJA IVANA GROHARJA

Konrad Peternelj – Slovenec

Konrad Peternelj – Slovenec (1936-2000) je bil kot likovni samorastnik eden vidnejših in pomembnejših predstavnikov »žirovske šole« naivnega slikarstva, ki se je uveljavila v slovenskem prostoru v 60. letih prejšnjega stoletja. Peternelj je vsekakor avtor, ki je s kvaliteto svojih podob prispeval k vzpostavitvi terminov Žirovske Hledine in Rovtarske Atene, ki so pravzaprav oznake za umetnost, primerljivo, v mnogih segmentih povsem enakovredno s slovito Hlebinsko šolo in ostalimi centri naivnega načina izpovedovanja v nekdanji Jugoslaviji. Kot eden boljših koloristov med »naivci« je svoje znanje uporabljal za izražanje vzdušja in posebne dramatičnosti, ki je poleg elegance in tonskega niansiranja največja odlika njegove likovne govorice. Predstavljamo ga z deli v tehniki oljnega slikarstva na steklu in lesu.


Dogodki
Odprtje razstave KJER DOMUJEJO ZGODBE: povezovanje kulturnih centrov in doživetij na Škofjeloškem

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Razstava zaokroža povezovalni projekt kulturnih centrov in muzejev na Škofjeloškem. Skozi bogastvo zgodb, ki pripovedujejo o ustvarjalnosti ljudi na Škofjeloškem, so se ti centri in muzeji povezali ter obogatili ponudbo kulturnih doživetij.Odprtje razstave LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Javno vodstvo po razstavi LOKA : ANKARA : LOKA, Evrazijsko vrvenje Hakana Esmerja

Galerija na Gradu

Slikar Hakan Esmer je v letu 2017 sodeloval v rezidenčni izmenjavi umetnikov, ki sta jo organizirala Loški muzej Škofja Loka in galerija Güler Sanat iz Ankare.


Odprtje razstave Marjan Žitnik: Delavec za boljši svet

Galerija Ivana Groharja, Mestni trg 37

Oblikovalec Marjan Žitnik, Groharjev nagrajenec za leto 2017, je pripadnik starejše generacije slovenskih oblikovalcev, član Združenja umetnikov Škofja Loka. 


Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si