Izložbe domišljije 2023

Izložbe domišljije 2023

Izložbe domišljije, prodajne razstave umetniških del loških umetnikov in izdelkov iz muzejske trgovine, se odpirajo tudi letos! V Škofji Loki se že deveto leto zapored povezuje ustvarjalno-kulturniška scena in za individualne obiskovalce ponuja nepozabno praznično izkušnjo. V skupni akciji, v kateri želimo v prazničnem času obiskovalcem in obiskovalkam starega mestnega jedra Škofje Loke ponuditi umetniška dela in kakovostne izdelke rokodelcev, sodeluje 16 organizacij. Svoje prostore namenjamo prodajnim razstavam del umetnikov in umetnic, rokodelcev in rokodelk, fotografov in fotografinj, oblikovalcev in oblikovalk in drugih ustvarjalcev in ustvarjalk ter jih spreminjamo v praznične trgovine, v katerih si obiskovalci in obiskovalke lahko izberejo izvirna in unikatna darila, primerna za decembrsko obdarovanje. 

Na letošnjih Izložbah domišljije sodelujejo: Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora), Galerija Ivana Groharja (Loški muzej Škofja Loka), Sokolski dom Škofja Loka (Zavod 973), Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Atelje AMUSE, Sodobni tekstilni center Kreativnice, Trgovina Paleta, Trgovina in galerija Čipke Mojca, LinenFriday Slovenija: laneno blago, tekstil za dom, Unikatni nakit Ana Bučar, Klobučarska delavnica Matjaž Rešek J.I.M. klobuki, Galerija in kavarna Pr' Pepet, restavracija Jesharna, GoodWill, Ajdalicious, 5R Kivi ja puu.

Tudi v letu 2023 Izložbe domišljije koordinira Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora). Za njihovo prepoznavno podobo skrbi oblikovalka Ana Bassin, za vsakoletno posebno okrasitev fasad sodelujočih organizacij pa akademski kipar Matej Bizovičar. 
 
Glede na morebitne nepredvidljive okoliščine in spremembe nas spremljajte na spletnih mestih, kjer bomo objavljali vse aktualne novice.

Facebook: Izložbe domišljije Škofja Loka 
Instagram: @izlozbe_domisljije 

Izložbe domišljije v Galeriji Ivana Groharja

25. 11. 2023–14. 1. 2024 
 
Odpiralni čas: 
Torek, četrtek, sobota, nedelja: 10.00 – 14.00   
Sreda: 10.00–17.00 
Petek: 13.00–17.00 
 
Na Izložbah domišljije v Galeriji Ivana Groharja razstavljamo umetniška dela loških umetnic in umetnikov ter izdelke in spominke iz muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja.