English
Domov   >   
Lokacija muzeja
Vodstvo in strokovni delavci
Delovni čas
Vstopnina
Povezave
O muzeju« Nazaj
Loški muzej, ustanovljen leta 1939, je muzej kompleksnega tipa z arheološko, zgodovinsko, kulturnozgodovinsko, umetnostnozgodovinsko, etnološko in prirodoslovno zbirko. Muzej varuje naravno in kulturno dediščino škofjeloškega območja, ki je v preteklosti kar 830 let (od leta 973 do leta 1803) pripadalo bavarski škofiji Freising. Svoje prostore ima na Loškem gradu, ki se prvič omenja že leta 1215 kot "castrum firmissimum", kar pomeni zelo močno utrjen grad. Muzej upravlja tudi z dvema galerijama: Galerijo Ivana Groharja in Galerijo Franceta Miheliča, slikarjevo stalno zbirko.

Na vrh
Dogodki
LOŠKI MUZEJ NA PIKINEM FESTIVALU

Velenje

 Ekipa Loškega muzeja je v petek, 25. septembra, obiskala Pikin festival v Velenju. Festival je namenjen tako otrokom kot odraslim, saj pester kulturni program vsako leto skrbi za zabavo vseh generacij.


RESTAVRIRANJE IN KONSERVIRANJE PRIRODOSLOVNE ZBIRKE

LOŠKI MUZEJ ŠKOFJA LOKA

Loški muzej Škofja Loka hrani bogato prirodoslovno zbirko, ki je nastajala od leta 1946, ko je muzej domoval še v Puštalskem  gradu.Gre za eno najstarejših zbirk muzeja, ki trenutno obsega več kot 98 preparatov živalskih vrst. Širok nabor ptičjih predstavnikov, sesalcev, rib, plazilcev, zveri in ostalih predstavljajo živalske vrste, ki večinoma še danes živijo na širšem loškem ozemlju.

OBISK PASIJONA V MESTU TEGELEN NA NIZOZEMSKEM

Tegelen, Nizozemska

Od 5. do 7. septembra 2015 sem se kot uradni predstavnik Občine Škofja Loka udeležil pasijonske igre v mestu Tegelen na Nizozemskem. Skupaj z gostiteljem Lexom Houbo sem si ogledal pasijonsko igro v letnem gledališču na prostem De Doolhof.

Mateja Kavčič: GOZDNA IGRALNICA

Galerija Ivana Groharja

Vljudno vas vabimo na ogled razstave Mateje Kavčič: Gozdna igralnica, ki je v Galeriji Ivana Groharja v Škofji Loki na ogled do 1.11.2015.

V četrtek, 22.10.2015 ob 18. uri pa vas vabimo na pogovor z umetnico in predstavitev kataloga.

Kustosinja razstave: Barbara Sterle VurnikOBNOVITVENA DELA V GALERIJI FRANCETA MIHELIČA V KAŠČI

KAŠČA

Decembra 2015 bo Škofja Loka praznovala 20. letnico obstoja Galerije Franceta Miheliča v Kašči. Ta jubilej bomo v Loškem muzeju Škofja Loka zaznamovali z več dogodki in akcijami, s katerimi želimo Miheličevo umetnost (glede na njen pomen in vrednost) primerno predstaviti, aktualizirati ter popularizirati v širšem slovenskem prostoru.
SAŠA NABERGOJ: NOVA DIREKTORICA

LOŠKI MUZEJ ŠKOFJA LOKA

Saša Nabergoj, univ. umetnostna zgodovinarka, je 1. avgusta nastopila mandat direktorice Loškega muzeja.

Bila je pomočnica direktorice SCCA–Ljubljana, Zavoda za sodobno umetnost, kjer je od leta 1998 vodila Svet umetnosti, šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti in od leta 2004 razstavni program Studio 6.
Delovala je tudi kot kustosinja, publicistka, kritičarka in predavateljica na področju moderne in sodobne umetnost s poudarkom na kuratorskih, kritiških in muzeaskih praksah.

V naše vrste jo toplo pozdravljamo in se veselimo skupnih izzivov.ČERNIGOJ / TEATER (razstava)

GALERIJA NA LOŠKEM GRADU

Avgust Černigoj - v mreži evropskega konstruktivizma / in the network of European Constructivism

Galerija na Loškem gradu - do 15.2.2016

Idejna zasnova razstave / Concept

Jana Mlakar

Kustosinja razstave / Curator

Barbara Sterle Vurnik

Razstava je del mednarodnega projekta Bauhaus – mreženje idej in prakse (BauNet) / Bauhaus – networking ideas and practice (BauNet), ki traja od 1.10.2013 do 30.9.2015.

Podpira ga Evropska Unija- Program kultura 2007-2013. Več o projektu in tekočih aktivnostih: http://www.baunet-info.com/Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si