English
Domov   >   
Lokacija muzeja
Vodstvo in strokovni delavci
Delovni čas
Vstopnina
Povezave
O muzeju« Nazaj
Loški muzej, ustanovljen leta 1939, je muzej kompleksnega tipa z arheološko, zgodovinsko, kulturnozgodovinsko, umetnostnozgodovinsko, etnološko in prirodoslovno zbirko. Muzej varuje naravno in kulturno dediščino škofjeloškega območja, ki je v preteklosti kar 830 let (od leta 973 do leta 1803) pripadalo bavarski škofiji Freising. Svoje prostore ima na Loškem gradu, ki se prvič omenja že leta 1215 kot "castrum firmissimum", kar pomeni zelo močno utrjen grad. Muzej upravlja tudi z dvema galerijama: Galerijo Ivana Groharja in Galerijo Franceta Miheliča, slikarjevo stalno zbirko.

Na vrh
Dogodki
Vabilo: KRIŽEV POT V SIVEM

GALERIJA IVANA GROHARJA

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Križev pot v sivem akademske slikarke Jane Vizjak, ki bo v torek, 31. marca 2015, ob 19. uri v Galeriji Ivana Groharja v Škofji Loki.

Razstavo bo odprl gospod Silvester Gaberšček, sekretar na Ministrstvu za kulturo RS.TRADICIONALNO IZDELOVANJE PAPIRNATIH ROŽ

GALERIJA IVANA GROHARJA

Vljudno vas vabimo na ogled razstave "Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož" (nesnovna kulturna dediščina Slovenije), ki je v Galeriji Ivana Groharja v Škofji Loki.
Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si