English
Domov   >   
Lokacija muzeja
Ekipa
Delovni čas
Vstopnina
Povezave
O muzeju« Nazaj
Loški muzej, ustanovljen leta 1939, je muzej kompleksnega tipa z arheološko, zgodovinsko, kulturnozgodovinsko, umetnostnozgodovinsko, etnološko in prirodoslovno zbirko. Muzej varuje naravno in kulturno dediščino škofjeloškega območja, ki je v preteklosti kar 830 let (od leta 973 do leta 1803) pripadalo bavarski škofiji Freising. Svoje prostore ima na Loškem gradu, ki se prvič omenja že leta 1215 kot "castrum firmissimum", kar pomeni zelo močno utrjen grad. Muzej upravlja tudi z dvema galerijama: Galerijo Ivana Groharja in Galerijo Franceta Miheliča, slikarjevo stalno zbirko.

Na vrh
Dogodki
Škofja loka 91'

LOŠKI MUZEJ ŠKOFJA LOKA, Zbirka novejše zgodovine

Praznovanju 25. letnice osamosvojitve Slovenije se v sodelovanju z Občino Škofja Loka pridružuje tudi Loški muzej.

V muzeju bomo Zbirko novejše zgodovine, ki je bila postavljena leta 1983, osvežili in dopolnili z manjšo občasno razstavo.

Na njej bomo javnosti predstavili volilno skrinjico iz leta 1991, ki je bila doslej hranjena v depoju. S spremljajočim besedilom v slovenskem in angleškem jeziku bomo domačim in tujim obiskovalcem osvetlili Škofjo Loko v luči novih političnih in družbenih sprememb in na tak način osvetlili delček naše preteklosti.

Vljudno vabljeni!HISTORIAL IN POLETNA NOČ: 18. JUNIJ V LOŠKEM MUZEJU

LOŠKI MUZEJ ŠKOFJA LOKA

V Loškem muzeju se 18. junija z bogatim programom pridružujemo dvema velikim adogodkoma:

tradicionalni škofjeloški prireditvi Historial in vseslovenski Poletni muzejski noči Skupnosti muzejev Slovenije.MUZIKAL CVETJE V JESENI NA ŠKOFJELOŠKEM GRADU

AMFITEATER LOŠKEGA GRADU

3. junija 2016 se v amfiteater Škofjeloškega gradu ponovno vrača izvirni slovenski muzikal Cvetje v jeseni.

V prodaji so še zadnje vstopnice, kupite jih lahko v Loškem muzeju ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Z vstopnico lahko koristite tudi prost vstop v Loški muzej, kadarkoli do konca leta 2016 .

Vljudno vabljeni!VMESNI PROSTOR - interdisciplinarni razstavni projekt

Galerija Ivana Groharja, Galerija Stolp, Galerija na gradu, Hodnik Loškega muzeja

Loški muzej v juniju 2016 pripravlja interdisciplinarni razstavni projekt naslovljen Vmesni prostor, ki bo pod svojim okriljem povezoval tri razstave in priložnostno vitrino. Razstave bodo poleg stalne zbirke Loškega muzeja, ki priča o dolgi zgodovini klekljanja na Loškem, z različnih zornih kotov predstavile tradicijo klekljanja in odmev tradicionalne čipke v sodobnih umetniških praksah. 

Projekt se vključuje tudi v širše dogajanje ob 17. svetovnem čipkarskem kongresu OIDFA, ki bo med 24. in 26. junijem potekal v Ljubljani.GRAJSKE ROKODELNICE

LOŠKI MUZEJ- ŠKOPARJEVA HIŠA

"Grajske rokodelnice" v sodelovanju z Loškim muzejem Škofja Loka pripravljata Rokodelski center DUO Škofja Loka in Pletilska zadruga Breja Preja.

Cena: 10 €, otroci brezplačno

Cena vključuje vodenje delavnice, materiale iz katerih boste ustvarjali in muzejsko vstopnico na dan rokodelnice.

Število udeležencev je največ 12, obvezne so predodne prijave (vsaj tri dni pred delavnico) na telefonsko številko 04/ 517 04 04 ali na e-naslov mira.kalan@loski-muzej.si  .

V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.KNJIŽNICA LOŠKEGA MUZEJA

LOŠKI MUZEJ ŠKOFJA LOKA

Knjižnica Loškega muzeja hrani gradivo iz muzejskih strok, s svojim delovanjem podpira delo muzejskih sodelavcev, odprta je strokovni javnosti.

Sodi med specialne knjižnice s področja kulture, njeno delovanje spremlja NUK, Center za razvoj knjižnic. Leta 2009 je bila vpisana v razvid knjižnic, ki opravljajo javno službo.

Telefon: 04/ 517 04 04

Odprtost knjižnice: PO-PE od 10:00 do 11:00 ali po dogovor.VOJNI PLAKAT (1941-1945) Iz depojev Gornjesavskega muzeja Jesenice

Galerija na Gradu, Loški muzej Škofja Loka

Vljudno vas vabimo na otvoritev razstave Vojni plakat (1941-1945) Iz depojev Gornjesavskega muzeja Jesenice, ki bo v sredo, 16. marca 2016, ob 18. uri, v Galeriji na Gradu.

Trajanje razstave: 16. marec - 1. junij 2016USTVARJALNICE NA LOŠKEM GRADU

OKROGLI STOLP

Po zimskem uvajanju Ustvarjalnic v Okroglem stolpu na Loškem gradu, smo se odločili, da z njimi nadaljujemo v pomlad in poletje.

Vabimo vse generacije: babico z vnukom, teto s sosedo, očeta s sinom, hči z bratom, dedka s sosedom, mamo z babico.

Pripravlja jih Loški muzej v sodelovanju z umetnikoma Martino Štirn in Ryuzom Fukuharo.
RESTAVRIRANJE STENSKIH POSLIKAV V KAPELI LOŠKEGA GRADU

Kapela na Loškem gradu

Vljudno vas vabimo v kapelo na Loškem gradu, Grajska pot 13, na ogled dokumentarne razstave in restavriranih poslikav.

Razstavo so odprli direktorica Loškega muzeja Škofja Loka, gospa Saša Nabergoj, generalni direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine, gospod Jernej Hudolin in župan Občine Škofja Loka, gospod Miha Ješe.

Avtorici razstave: Anita Kavčič Klančar (ZVKDS, Restavratorski center), Barbara Sterle Vurnik (Loški muzej Škofja Loka)Arhiv »

Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13 , 4220 Škofja Loka
tel.: +386 4 517-04-00, fax: +386 4 517-04-12
E-Mail: info@loski-muzej.si