Dogodki

7 avg Sob
Prost vstop

Vabljeni na vodstvo po čebelarski zbirki, na katerem vam bomo predstavili zgodovino čebelarjenja in kulturno dediščino v povezavi s čebelami. Spoznali boste čebeljo družino in čebelje panje, njihove produkte in vlogo, ki jo imajo medonosne čebele pri opraševanju rastlin. Skupaj se bomo sprehodili tudi po učni poti kranjske sivke.

21 avg Sob
21. 8. 2021 @ 15:00

Impresionizem na grajskem vrtu

Ustvarjalna delavnica

7,20 €

Najprej si bomo ogledali zgodnja dela Ivana Groharja, ki jih hranimo v muzeju, pa tudi reprodukcije njegovih najslovitejših umetnin in del njegovih sodobnikov ter tako spoznali širše obdobje impresionizma pri nas. Nato se bomo odpravili na grajski vrt in se v ustvarjanju po načelih impresionizma preizkusili še sami. Vabljeni!

26 avg Čet
Prost vstop

Umetnostna zgodovinarka Nina Misson bo v Šubičevi hiši predstavila vsestranskega fotografa, predavatelja in pedagoga Vlastjo Simončiča. Osredotočila se bo zlasti na eksperimentalno plat njegovega fotografskega ustvarjanja ter njegovo vlogo pedagoga in utemeljitelja t. i. slovenske metode poučevanja fotografije brez uporabe fotografskega aparata.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Deli naprej