Dogodki

1 okt Sob
1. 10. 2022 @ 10:00

Vodeni ogled stalne zbirke Škofjeloškega pasijona

Dan Evropske mreže za praznovanje velikega tedna in velike noči

Prost vstop

Vabljeni na voden ogled stalne zbirke Škofjeloškega pasijona, s katerim obeležujemo dan Evropske mreže za praznovanje velikega tedna in velike noči, katere članica je tudi Škofja Loka. Gre za mednarodno mrežo turističnih destinacij oziroma kulturno pot, katere namen je združiti prizadevanja za ohranjanje nematerialne dediščine, povezane z velikim tednom in veliko nočjo.

1 okt Sob
1. 10. 2022 @ 11:00

Crngrob naokrog – za konec tedna spoznajmo Crngrob!

Vodeni ogled cerkve Marijinega oznanjenja

Cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu
Prost vstop

Ste vedeli, da je cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu ena najstarejših romarskih cerkva na Slovenskem in ena od treh evropskih cerkva, v katerih hranijo kitovo rebro? Te in številne druge zanimivosti lahko izveste na brezplačnem vodstvu po cerkvi!

5 okt Sre
5. 10. 2022 @ 17:00

H kapucinom!

Ogled pasijonske razstave in kapucinske knjižnice

Kapucinska cerkev sv. Ane
Prost vstop

Vabimo vas, da se z nami odpravite v kapucinski samostan v Škofji Loki, kjer si bomo gledali bomo tamkajšnjo razstavo o pasijonu in obiskali knjižnico, v kateri še danes hranijo rokopis Škofjeloškega pasijona.

15 okt Sob
15. 10. 2022 @ 11:00

Javno vodstvo po razstavi Od runa do volne

Okrogli stolp, Loški muzej
Prost vstop

Vabljeni na vodstvo po razstavi Od runa do volne, na kateri predstavljamo pregled zgodovine ovčjereje na Škofjeloškem, kjer sta predelava volne in tkanje sicer dokumentirana že v prazgodovinskih obdobjih. Ovca je močno prisotna tudi v pregovorih, pripovedkah in ljudskem pesništvu, še posebej opazno vlogo pa ima v krščanski simboliki in likovni umetnosti, ki se nanjo navezuje.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Deli naprej