Dogodki

1 okt Pet
Prost vstop

V okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine, ki jih zaznamuje tema Dober tek!, in projekta treh gorenjskih muzejev Naša kuhna kustos za arheologijo Jože Štukl pripravlja predavanje, na katerem bo skušal ob pomoči najstarejših zgodovinskih virov osvetliti začetke pivovarstva in vinarstva na ozemlju Loškega gospostva.

6 okt Sre
6. 10. 2021 @ 19:00

Pripovedke ob peči: Čudežna moč žensk

Pripovedovalski večer za odrasle v Škoparjevi hiši

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Štiri ženske različnih generacij prinašajo več kot štiri različne ženske zgodbe in pravljice. Svojim junakinjam so dale glas, da so izstopile iz sence in spregovorile o ženskih usodah. Vabljeni na pripovedke ob peči!

8 okt Pet
8. 10. 2021 @ 17:00

Od zrna do kruha

Delavnica peke kruha

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Na delavnici, ki bo potekala v okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine in projekta Naša kuhna, bo mojster pek prikazal postopek zamesitve kruha, nato pa bomo sami oblikovali svoj košček testa in ga spekli v krušni peči Škoparjeve hiše. Ogledali si bomo ogledali tudi etnološke zbirke ter spoznali nekdanjo prehrano in bivalno kulturo kajžarjev in malih kmetov.

9 okt Sob
9. 10. 2021 @ 10:00

Pravljica v galeriji

Živalski živ žav

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Na sobotnem pravljičnem potepu, ki bo namesto v galeriji potekal v Škoparjevi hiši na grajskem vrtu, bomo s Petro Rok in Anjo Kocman iz Pripovedovalske skupine Vodnikovih 9 spoznali slona in miško, leva in osla, opico in krokodila, rekli bomo pa tudi kakšno o prav posebnem mačku.

20 okt Sre
20. 10. 2021 @ 18:00

Vsa življenja Toneta Mlakarja

Pogovor s Simonom Mlakarjem in ogled filma

Prost vstop

Umetnostna zgodovinarka Nina Misson se bo o življenju in delu vsestranskega ustvarjalca Toneta Mlakarja pogovarjala z njegovim sinom, umetnikom Simonom Mlakarjem, nato pa si bomo ogledali še celovečerni dokumentarnia film Vsa življenja Toneta Mlakarja režiserja Marka Cvejića iz leta 2017.

27 okt Sre
27. 10. 2021 @ 18:00

Prvi slovenski umetniški fotograf Avgust Berthold

Pogovor z Matejem Vozličem

Prost vstop

Kustos razstave Foto Loka Miha Colner se bo o Avgustu Bertholdu, začetniku avtorske fotografije na Slovenskem, pogovarjal z njegovim dedičem, arhitektom Matejem Vozličem, ki si je s partnerko v Bertholdovem nekdanjem fotografskem ateljeju v Ljubljani uredil delovni studio.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Deli naprej