Izložbe domišljije 2022

Izložbe domišljije 2022 <em>Foto: Denys Shadro</em>
Foto: Denys Shadro

Izložbe domišljije, prodajne razstave umetnikov in umetnic ter rokodelcev in rokodelk, se odpirajo tudi letos! V Škofji Loki se že osmo leto zapored povezuje ustvarjalno-kulturniška scena in za individualne obiskovalce ponuja nepozabno praznično izkušnjo. V skupni akciji, v kateri želimo v prazničnem času obiskovalcem in obiskovalkam starega mestnega jedra Škofje Loke ponuditi umetniška dela in kakovostne izdelke rokodelcev, sodeluje 12 organizacij. Svoje prostore namenjamo prodajnim razstavam del umetnikov in umetnic, rokodelcev in rokodelk, fotografov in fotografinj, oblikovalcev in oblikovalk in drugih ustvarjalcev in ustvarjalk ter jih spreminjamo v praznične trgovine, v katerih si obiskovalci in obiskovalke lahko izberejo izvirna in unikatna darila, primerna za decembrsko obdarovanje.

Na letošnjih Izložbah domišljije sodelujejo: Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora), Galerija Ivana Groharja (Loški muzej Škofja Loka), Sokolski dom Škofja Loka (Zavod 973), Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Atelje AMUSE, Sodobni tekstilni center Kreativnice, Trgovina Paleta, Trgovina in galerija Čipke Mojca, Rozamunda, LinenFriday Slovenija: laneno blago, tekstil za dom, Unikatni nakit Ana Bučar, J.I.M. klobuki, Galerija in kavarna Pr' Pepet ter restavracija Jesharna.

Tudi v letu 2022 Izložbe domišljije koordinira Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora). Za njihovo prepoznavno podobo skrbi oblikovalka Ana Bassin, za vsakoletno posebno okrasitev fasad sodelujočih organizacij pa akademski kipar Matej Bizovičar.

Facebook: Izložbe domišljije Škofja Loka
Instagram: @izlozbe_domisljije

Izložbe domišljije v Galeriji Ivana Groharja

1. 12. 2022–15. 1. 2023

Odpiralni čas:
Torek, četrtek, sobota, nedelja: 10.00–14.00
Sreda: 10.00–17.00
Petek: 13.00–17.00

Na Izložbah domišljije v Galeriji Ivana Groharja razstavljamo izdelke in spominke iz Muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniška dela loških umetnic in umetnikov.