Dostopnost

V Loškem muzeju Škofja Loka želimo omogočiti dostopnost kulturne dediščine čim številčnejšemu občinstvu, trudimo se tudi za čim večjo vključenost ranljivih družbenih skupin. Žal smo v naših prizadevanjih nekoliko fizično onemogočeni s samimi muzejskimi prostori na Loškem gradu, ki prinašajo različne omejitve.

Prost vstop

Osebe s posebnimi potrebami imajo v muzej prost vstop.

Psom dostopen muzej

Smo psom dostopen muzej, kar pomeni, da lahko psi svoje lastnike spremljajo ob ogledu vseh razstavnih prostorov, zanje pa je pripravljen tudi prostor, kjer jih lahko počakajo in se odžejajo.

Dostop do gradu

Muzej je z vozili dostopen za invalide in gibalno ovirane osebe. Ostale obiskovalce vljudno prosimo, da parkirajo na javnih parkiriščih v okolici starega mestnega jedra ter se na grad odpravijo peš.

Dostop za gibalno ovirane in gibanje po muzeju

Pred vhodom v muzej je nameščena klančina, dostopne so zbirke v pritličju gradu (Loško gospostvo, Gradovi, Mesto, Cehi, Ivan in Franja Tavčar, Muzejska dnevna soba z interaktivnimi vsebinami, Muzejska prodajalna, Zbirka umetnosti 20. in 21. stoletja.)

Za gibalno ovirane osebe je v celoti dostopna Galerija Ivana Groharja (Mestni trg 37).

Dostop za skupine

Dostop do gradu z avtobusom ni mogoč. Parkiranje za avtobuse je omočeno na parkirišču Tehnik ali v stari vojašnici. Več o parkiranju v Škofji Loki najdete TU

Toaletni prostori

Toaletni prostori žal niso primerni za gibalno ovirane osebe.

Dostopnost spletnega mesta

Za več informacij o dostopnosti našega spletnega mesta prosimo poglejte Izjavo o dostopnosti.

Deli naprej