Javna vodstva in delavnice

V Loškem muzeju pripravljamo javna vodstva po stalnih zbirkah in občasnih razstavah za najrazličnejše publike. Vodstva za najmlajše in malo starejše otroke pogosto pospremimo tudi z ustvarjalnimi delavnicami, ki so vsebinsko povezane z našimi zbirkami in razstavami.

S svojimi programi se vključujemo tudi v vseslovenske in evropske muzejske akcije, kot so Prešernov dan, Mednarodni muzejski dan, Teden družin, Poletna muzejska noč, Arheološki dnevi, Dnevi evropske kulturne dediščine, Teden kulturne dediščine, Z igro do dediščine, Ta veseli dan kulture … Ob tem pripravljamo dejavnosti, ki so posebej ukrojene za množičen obisk muzeja, npr. kratka fokusirana vodstva in predstavitve še ne dokončno raziskanih delov arhivov, oziroma odpiramo vrata v depoje in tako pokažemo tisti del muzejskega dela, ki je praviloma skrit.

Odzivamo se tudi na pobude lokalne skupnosti, tako da za najrazličnejše dogodke in prireditve v lokalnem okolju, kot so Izložbe domišljije, Historial idr., bodisi izvajamo programe, prispevamo ideje ali praktične nagrade.