Muzejske akcije

Mednarodni muzejski dan 2022

Loški muzej Škofja Loka je tudi letos sodeloval v mednarodni muzejski akciji, ki je namenjena večanju prepoznavnosti muzejev in njihovega pomena v družbi. Vstop v muzej je bil zato na ta dan brezplačen, del prazničnega programa pa je bila tudi urbana razstava plakatov, ki smo jih sodelujoči muzeji pripravili na temo moč muzejev.

Naprej v preteklost

Plečnik v muzeju

Aprilska akcija Naprej v preteklost, ki dvakrat na leto poteka v digitalnem okolju, je bila posvečena 150-letnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika, ki je s svojim delom vidno zaznamoval tudi podobo Škofje Loke in okolice.

Prešernov dan 2022

V Loškem muzeju smo na kulturni praznik pripravili pester program za najrazličnejše obiskovalce. Vstop je bil prost, med 10.00 in 17.00 so bile za obiskovalke in obiskovalce odprti Loški muzej Škofja Loka, Škoparjeva hiša na grajskem vrtu, Galerija Ivana Groharja in Galerija Franceta Miheliča.

Naprej v preteklost

Veseli muzej

Med 6. in 12. decembrom 2021 smo sodelovali v skupni akciji muzejev in galerij Naprej v preteklost, ki jo organizirata Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije, tokratna tema je bila #veselimuzej.

Mednarodni muzejski dan

Letošnji mednarodni muzejski dan smo v Loškem muzeju obeležili z brezplačnim vstopom, tremi novimi videopredstavitvami izbranih del iz umetnostnozgodovinskih zbirk in sodelovanjem na urbani razstavi plakatov po Ljubljani.

Naprej v preteklost

Slovenija

Med 22. in 28. marcem 2021 smo sodelovali v že tretji skupni akciji muzejev in galerij Naprej v preteklost, ki jo organizirata Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije. Tokratna tema je bila Slovenija.

Prešernov dan v Loškem muzeju

8. februar 2021

Program kulturnega dne je bil prilagojen aktualni epidemiološki situaciji. Organiziranih vodstev po zbirkah in razstavah tako ni bilo, so bili pa za samostojne oglede med 10. in 17. uro odprti Loški muzej, Galerija Ivana Groharja in Galerija Franceta Miheliča.

Naprej v preteklost

Praznični muzej

Med 7. do 13. decembrom 2020 smo ponovno sodelovali v akciji Skupnosti muzejev Slovenije Naprej v preteklost, ki je bila tokrat tudi praznično obarvana. 

Dnevi evropske kulturne dediščine

Vodenje po zbirki Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi!

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2020 pod krovno temo Spoznaj? Varuj! Ohrani. smo se odpravili na voden ogled čebelarske zbirke v Domu čebelarjev Brode.