Muzejske akcije

Četrtek, 28. januar 2021

Prešernov dan v Loškem muzeju

8. februar 2021

Program kulturnega dne je bil prilagojen aktualni epidemiološki situaciji. Organiziranih vodstev po zbirkah in razstavah tako ni bilo, so bili pa za samostojne oglede med 10. in 17. uro odprti Loški muzej, Galerija Ivana Groharja in Galerija Franceta Miheliča.

Ponedeljek, 14. december 2020

Naprej v preteklost

Praznični muzej

Med 7. do 13. decembrom 2020 smo ponovno sodelovali v akciji Skupnosti muzejev Slovenije Naprej v preteklost, ki je bila tokrat tudi praznično obarvana. 

Sreda, 30. september 2020

Dnevi evropske kulturne dediščine

Vodenje po zbirki Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi!

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2020 pod krovno temo Spoznaj? Varuj! Ohrani. smo se odpravili na voden ogled čebelarske zbirke v Domu čebelarjev Brode.

Ponedeljek, 24. avgust 2020

Naprej v preteklost

Med 17. in 23. avgustom smo sodelovali v vseslovenski akciji Skupnosti muzejev Slovenije Naprej v preteklost, s katero smo muzeji in galerije želeli pokazati, da smo tudi v negotovih okoliščinah, ki jih prinaša prihajajoča jesen, sposobni uspešno delovati tako v realnem kot virtualnem svetu.

Sobota, 20. junij 2020

Poletna muzejska noč v Loškem muzeju

V okviru Poletne muzejske noči je v letnem gledališču na grajskem vrtu nastopila glasbeno-pripovedovalska zasedba Bajaté in številčno publiko navdušila s predstavo Do konca svojih dni.

Torek, 19. maj 2020

Mednarodni muzejski dan v Loškem muzeju

Mednarodni muzejski dan je bil letos posvečen temi Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost. Muzeji in galerije smo svoje projekte in dobre prakse s tega področja predstavili na virtualni razstavi.

Sobota, 8. februar 2020

Prešernov dan v Loškem muzeju

V Loškem muzeju smo na kulturni praznik pripravili pester program za najrazličnejše obiskovalce. Vstop je bil prost, med 10.00 in 17.00 smo odprli vrata Loškega muzeja, Galerije Ivana Groharja in Galerije Franceta Miheliča.

Torek, 3. december 2019

Ta veseli dan kulture v Loškem muzeju

Na Ta veseli dan kulture 3. decembra smo v Loškem muzeju pripravili dva brezplačna dogodka:

  • vodstvo po razstavi 40+ … SKOZI ČAS IN NAPREJ … 40 let Združenja umetnikov Škofja Loka s kustosinjo razstave Barbaro Sterle Vurnik;
  • vodstvo po stalnih zbirkah Loškega muzeja Z zgodbami po muzeju, namenjeno otrokom, s pripovedovalko Karlo B. Rihtaršič.
Sobota, 12. oktober 2019

Sobotno popoldne v Loškem muzeju

V soboto, 12. 10. 2019, pripravljamo v Loškem muzeju Škofja Loka pestro popoldne odkrivanja evropske kulturne dediščine in tradicij za vse generacije. 

Program:

14.00–18.00: Na stojnicah boste odkrivali različne francoske jesenske tradicije, okušali francosko in slovensko tradicionalno hrano ter na igriv način raziskovali jesenske motive v zbirkah Loškega muzeja. Ob 14.30 in 16.30 bosta potekali tudi dve otroški ustvarjalni delavnici.

16.00: Po predstavitvi nekdanjih kmečkih opravil in starega kmečkega orodja v muzejski etnološki zbirki bodo otroci spoznali še čebelarstvo in poslikane panjske končnice. Sledi barvanje motivov s panjskih končnic, ki so jih spoznali v muzejski zbirki.

  • 1
  • 2

Deli naprej