Muzejske akcije

Naprej v preteklost

Veseli muzej

Med 6. in 12. decembrom 2021 smo sodelovali v skupni akciji muzejev in galerij Naprej v preteklost, ki jo organizirata Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije, tokratna tema je bila #veselimuzej.

Mednarodni muzejski dan

Letošnji mednarodni muzejski dan smo v Loškem muzeju obeležili z brezplačnim vstopom, tremi novimi videopredstavitvami izbranih del iz umetnostnozgodovinskih zbirk in sodelovanjem na urbani razstavi plakatov po Ljubljani.

Naprej v preteklost

Slovenija

Med 22. in 28. marcem 2021 smo sodelovali v že tretji skupni akciji muzejev in galerij Naprej v preteklost, ki jo organizirata Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije. Tokratna tema je bila Slovenija.

Prešernov dan v Loškem muzeju

8. februar 2021

Program kulturnega dne je bil prilagojen aktualni epidemiološki situaciji. Organiziranih vodstev po zbirkah in razstavah tako ni bilo, so bili pa za samostojne oglede med 10. in 17. uro odprti Loški muzej, Galerija Ivana Groharja in Galerija Franceta Miheliča.

Naprej v preteklost

Praznični muzej

Med 7. do 13. decembrom 2020 smo ponovno sodelovali v akciji Skupnosti muzejev Slovenije Naprej v preteklost, ki je bila tokrat tudi praznično obarvana. 

Dnevi evropske kulturne dediščine

Vodenje po zbirki Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi!

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2020 pod krovno temo Spoznaj? Varuj! Ohrani. smo se odpravili na voden ogled čebelarske zbirke v Domu čebelarjev Brode.

Naprej v preteklost

Med 17. in 23. avgustom smo sodelovali v vseslovenski akciji Skupnosti muzejev Slovenije Naprej v preteklost, s katero smo muzeji in galerije želeli pokazati, da smo tudi v negotovih okoliščinah, ki jih prinaša prihajajoča jesen, sposobni uspešno delovati tako v realnem kot virtualnem svetu.

  • 1
  • 2

Deli naprej