Novice

Petek, 26. november 2021

Odpiralni čas decembra

Decembra bo Loški muzej odprt po običajnem zimskem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje od 10.00 do 17.00, Galerija Ivana Groharja pa zaradi Izložb domišljije po nekoliko prilagojenem.

Četrtek, 25. november 2021

Pletarski priročnik

Priročnik o pletarstvu, ki je nastal v okviru projekta Roko-delci in predstavlja zgodovino pletarstva, zgodbo pletarja Janeza Krišlja in pletarske postopke, lahko prelistate tudi na naši spletni knjižni polici.

Sreda, 24. november 2021

Virtualno odprtje razstave Od osvoboditve do osamosvojitve

Loško ozemlje od leta 1945 do 1991

Vabljeni k ogledu predstavitvenega videa o razstavi Od osvoboditve do osamosvojitve, ki je posvečena razvoju Škofje Loke in loškega območja od leta 1945 do 1991. Na njej so poleg predmetov ter bogatega fotografskega in časopisnega gradiva prvič predstavljeni tudi spomini Ločanov na čas Jugoslavije in osamosvojitev Slovenije.

Ponedeljek, 22. november 2021

Dve upodobitvi sv. Krištofa na zunanjosti crngrobške cerkve

Še komaj vidna freska sv. Krištofa, ki jo je v 15. stoletju upodobil Mojster Bolfgang, se nahaja na južni fasadi cerkve, poleg današnjega vhoda, na zahodni strani zvonika pa najdemo Krištofa, ki na ramenih nosi malega Kristusa in ga je leta 1863 naslikal podobar Janez Gosar starejši.

Torek, 16. november 2021

Novo v videoarhivu

Pogovor z umetnico Katjo Bogataj

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate pogovor kustosa Boštjana Sokliča z umetnico Katjo Bogataj ob njeni razstavi Zapredenost, ki je v Galeriji Ivana Groharja na ogled še do nedelje, 21. novembra 2021.

Torek, 16. november 2021

Babnikove Maske v kavarni Homan

V Kavarni in slaščičarni Homan v Škofji Loki se z izborom svojih fotografij v digitalni tehniki predstavlja Avgust Babnik – vsestranski umetniški ustvarjalec, sicer član in pobudnik neformalnega združenja puštalskih likovnikov.

Četrtek, 11. november 2021

Likovni natečaj Crngrob naokrog

Razglasitev rezultatov in utemeljitev izbora

Znana so nagrajena dela likovnega natečaja Crngrob naokrog, ki je otroke in mladostnike iz okoliških osnovnih šol, vrtcev in drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov nagovarjal k ustvarjanju na temi Ajdovska deklica gradi cerkev in Nedelja, moj dan.

Deli naprej