Novice

Četrtek, 4. januar 2024

Zapustil nas je vizualni umetnik Nejč Slapar

Sporočamo vam žalostno vest, da je v 79. letu starosti v Stražišču pri Kranju umrl vizualni umetnik Nejč Slapar. Bil je član Združenja umetnikov Škofja Loka in član Društva likovnih umetnikov Kranj.

Petek, 1. december 2023

Decembrski Naprej v preteklost

Spletna akcija slovenskih muzejev in galerij

Od 4. do 10. decembra 2023 se bomo slovenski muzeji in galerije že sedmič predstavljali v spletni akciji Naprej v preteklost, ki jo organizirata Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije ter Skupnost muzejev Slovenije.

Sreda, 29. november 2023

Pogovor s slikarko Tino Dobrajc

Novo v videoarhivu

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate posnetek pogovora s Tino Dobrajc, slikarko in članico Združenja umetnikov Škofja Loka.

Torek, 31. oktober 2023

Potočnikovi panoramski sliki Škofje Loke v Loškem muzeju

V stalni zbirki Loškega muzeja hranimo dve panoramski slikarski deli v baročnem slogu, ki ju je naslikal gorenjski slikar Janez Potočnik. Na slovenskem ozemlju je deloval v drugi polovici 18. in prvi četrtini 19. stoletja. Prvo njegovo delo, imenovano Škofja Loka z Lubnikom, 1809, (izvirni naslov v nemščini: Ansicht den Stadt Lack), predstavlja pogled na Loški grad in mestno jedro, medtem ko drugo delo, imenovano Škofja Loka in Stara Loka, izpostavlja ruralno življenje na obrobju mesta.

Ponedeljek, 30. oktober 2023

Podobe Klementine Golja v galeriji Muzeja Železniki

Oktobra je v galeriji Muzeja Železniki potekala likovna razstava Beležka spominjanja slikarke in grafičarke Klementine Golija iz Kranja. Umetnica je predstavila izbor del iz svojih novejših ciklov, ki se posredno navezujejo na kraje v Selški dolini, od koder izvirajo njeni predniki.

Ponedeljek, 30. oktober 2023

Novembrski in praznični odpiralni čas

Loški muzej bo v torek, 31. oktobra , odprt med 10. in 17. uro, Galerija Ivana Groharja pa med 10. in 14. uro.
V sredo, 1. novembra, bosta muzej in galerija zaprta.

Z novembrom prehajamo na zimski odpirali čas. Loški muzej bo tako odprt od torka do nedelje med 10. in 17. uro,
Galerija Ivana Groharja pa od torka do nedelje od 10. do 14. ure, ob sredah do 17. ure.