Novice

Ponedeljek, 12. julij 2021

Simon Mlakar: To je naše vesolje

Nova razstava v Galeriji Ivana Groharja

V sredo, 21. julija 2021, ob 18. uri v Galeriji Ivana Groharja odpiramo novo razstavo vsestranskega likovnega ustvarjalca in člana Združenja umetnikov Škofja Loka Simona Mlakarja To je naše vesolje. Do takrat bo Galerija Ivana Groharja zaprta.

Torek, 6. julij 2021

Crngrob naokrog

Nova spletna stran in odprtost cerkve

V okviru projekta Crngrob naokrog je nastala nova spletna stran, ki celovito predstavlja cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu. Ta je za obiskovalce odprta vsako nedeljo od junija do septembra od 16. do 18. ure.

Četrtek, 1. julij 2021

Medeno pecivo na Loškem

Nov Fokus

V razstavnem kotičku Fokus na hodniku Loškega muzeja v okviru projekta Naša kuhna predstavljamo medeno pecivo na Loškem. Njegovo izdelovanje je ena od pomembnejših rokodelskih veščin na Škofjeloškem, ki jo danes obvladajo le še posameznice, zato je skrb za ohranjanje te dediščine še toliko večja.

Četrtek, 1. julij 2021

Gospodinjski aparati Iskra

Zahteve po raznovrstnih in sodobnih napravah za gospodinjstvo so se v Jugoslaviji od 50. let dalje postopno večale. Največji proizvodni trg je v teh letih predstavljala Slovenija, med najbolj znane proizvajalce pa je sodila tovarna Iskra.

Četrtek, 1. julij 2021

Grajska kavarna Škofja Loka

Na Loškem gradu se je sredi junija odprla povsem prenovljena Grajska kavarna Škofja Loka, ki jo vodi izkušen barman Anže Tomšič. Kavarna poleg več načinov priprave kave, domačega sladoleda in sladic ponuja tudi širok izbor žganih pijač in koktejlov.

Sreda, 30. junij 2021

Iščemo nove vodičke in vodiče

Loški muzej vabi k sodelovanju vse, ki jih veseli delo vodiča v muzeju, predvsem študente in študentke zgodovine, arheologije, etnologije, umetnostne zgodovine in likovne pedagogike. Prijave zbiramo do 8. 8. 2021!

Sreda, 30. junij 2021

Julijski odpiralni čas

Z julijem podaljšujemo odpiralni čas muzeja ob sredah, ko nas lahko obiščete vse do 21. ure, ob sobotah in nedeljah med 10. in 18. uro pa za obiskovalke in obiskovalce odpiramo tudi Škoparjevo hišo na grajskem vrtu. Vabljeni!

Deli naprej