Novice

Torek, 21. junij 2022

Odprtje Izvezenih zgodb

Zaključna razstava programa Zavoda Tri v Okroglem stolpu

V Okroglem stolpu Loškega muzeja smo odprli razstavo Zavoda Tri Izvezene zgodbe, na kateri se s svojimi zgodbami v besedi in izvezenih platnih predstavljajo udeleženke delavnic iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Kosova, Združenih držav Amerike in Ukrajine.

Torek, 21. junij 2022

Galaksija Nejča Slaparja v Cankarjevem domu v Ljubljani

V Galeriji Europlakat v Cankarjevem domu se s svojim delom Galaksija predstavlja kranjski slikar in grafik Nejč Slapar. Gre za digitalno reprodukcijo originalne risbe s črnim tušem iz leta 1977, ki jo je kranjska občina podarila predsedniku tedanje države Titu ob njegovem obisku Kranja.

Ponedeljek, 30. maj 2022

Odpiralni čas junija

V poletnih mesecih, od junija do septembra, bo Loški muzej odprt vsak dan od 10.00 do 18.00, tudi ob ponedeljkih, ob sobotah in nedeljah pa bo odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.

Četrtek, 26. maj 2022

Živalske upodobitve: ovca

Ovca je poleg psa ena od najstarejših domačih živali, ki so jih ljudje udomačili približno ob istem času kot govedo. V krščanski tradiciji je uveljavljen simbol, v Loškem muzeju pa hranimo bolj malo njenih upodobitev.

Ponedeljek, 16. maj 2022

Psom dostopen muzej

Loški muzej Škofja Loka je postal psom dostopen muzej, kar pomeni, da lahko psi svoje lastnike spremljajo ob ogledu vseh razstavnih prostorov, zanje pa je pripravljen tudi prostor, kjer jih lahko tudi počakajo in se odžejajo.

Četrtek, 12. maj 2022

Škofja Loka Through Mlakar's Eyes

by Ophélie Chapuis

In February, I was introduced to Tone Mlakar’s work and to the museum’s project about him. As an architect and photographer, he was an important figure in the town and he was already part of my Slovenian experience before I even knew it.

Torek, 10. maj 2022

Pogovor z Zoranom Smiljanićem

Novo v videoarhivu

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate posnetek pogovora kustosa Boštjana Sokliča z umetnikom Zoranom Smiljanićem ob njegovi razstavi S(trip), ki je v Galeriji Ivana Groharja na ogled od 30. marca do 15. maja 2022.

Deli naprej