Novice

Sreda, 23. december 2020

Galerija Ivana Groharja se zapira

Izložbe domišljije ponovno na spletu

Galerija Ivana Groharja, kjer poteka prodajna razstava umetniških del in muzejskih spominkov Izložbe domišljije, se s 24. decembrom 2020 zapira. Nakupi bodo vseeno možni prek spleta in z osebnim prevzemom.

Torek, 22. december 2020

Fotografski portreti velikega igralca

Ob 50. podelitvi Severjeve nagrade za igralske dosežke na področju gledališke umetnosti izpostavljamo del portretnega sklopa, posvečenega velikanu slovenskega gledališča in filma Stanetu Severju.

Petek, 18. december 2020

Dnevniški zapiski Bogeta Dimovskega

Boge Dimovski je eden vidnejših članov Združenja umetnikov Škofja Loka, ki se v zadnjih treh desetletjih vestno posveča dnevniškim risarskim zapisom. Iz te vsakdanje risarske rutine je spontano, skoraj po naključju nastal dolgoročen projekt, ki obsega preko 30.000 risb.

Četrtek, 17. december 2020

Loški muzej od sobote ponovno odprt

Ukrep velja do 29. decembra

Loški muzej in Galerija Ivana Groharja se v soboto, 19. decembra, ponovno odpirata in zaenkrat ostajata odprta do 29. decembra 2020. Vabljeni na obisk!

Torek, 15. december 2020

Obiski kolednikov v zimskem času

Na Slovenskem so v preteklosti v zimskem času koledovali različni koledniki: božično-novoletni, trikraljevski in tisti, ki so nabirali darove za cerkveno svečavo.

Torek, 15. december 2020

Nova spletna razstava

Tovarna klobukov Šešir

V pregledni spletni razstavi, ki je v polnem obsegu zaživela prav te dni, predstavljamo zgodovino in zgodbo tovarne klobukov Šešir iz Škofje Loke.

Ponedeljek, 14. december 2020

Naprej v preteklost

Praznični muzej

Med 7. do 13. decembrom 2020 smo ponovno sodelovali v akciji Skupnosti muzejev Slovenije Naprej v preteklost, ki je bila tokrat tudi praznično obarvana. 

Ponedeljek, 14. december 2020

Manj znani obrazi Franceta Miheliča

Fotografska razstava

Ob 25-letnici Miheličeve galerije, ki ima prostore v Kašči na Spodnjem trgu, v njej predstavljamo dokumentarno razstavo, sestavljeno iz niza portretnih fotografij Franceta Miheliča, ki so delo priznanih slovenskih fotografov.

Četrtek, 10. december 2020

Regijska fotografska razstava Ujeti pogledi 2020

Kustos Loškega muzeja Boštjan Soklič je kot član žirije sodeloval pri Regijski fotografski razstavi Ujeti pogledi 2020, ki širši javnosti predstavlja prerez aktualnega ustvarjanja na področju fotografije v gorenjskem prostoru.

Deli naprej