Novice

Petek, 29. september 2023

Jesenski ogled Škoparjeve hiše

Škoparjeva hiša na grajskem vrtu predstavlja bivalno kulturo kajžarjev in malih kmetov širšega loškega okolja v obdobju 16. do konca 19. stoletja. Kako so živeli Ločani takrat?

Obiščite Škoparjevo hišo v soboto, 30. 9., in nedeljo, 1. 10., med 10. in 18. uro, ter raziščite kulturno zapuščino kajžarjev na Loškem!

Škoparjeva hiša bo od 2. oktobra dalje zaprta in bo ponovno odprla vrata s poletnim odpiralnim časom.
 

Četrtek, 28. september 2023

Predavanje Vzroki za nastanek fresk Svetih nedelj, Idrija

Z umetnostnim zgodovinarjem Dušanom Komanom in etnologinjo Mojco Šifrer Bulovec

Kako je prišlo do nastanka fresk Svete nedelje in kaj nam sporočajo? 

V torek, 3. oktobra 2023, ob 18.oo uri, na gradu Gewerkenegg v Idriji nam bosta posebnosti fresk Svete nedelje predstavila umetnostni zgodovinar Dušan Koman in etnologinja Mojca Šifrer Bulovec.

Ponedeljek, 11. september 2023

39. kongres Europassiona

Horice na Šumave, Češka

Med 8. in 11. junijem 2023 je potekal 39. kongres Europassiona, zborovanja evropskih uprizoriteljev Kristusovega pasijona, ki je tokrat potekalo v Horicah na Šumave na jugu Češke.

Petek, 8. september 2023

Jurij Kalan v ljubljanski Mestni galeriji

Včeraj ob 19. uri se je v prostorih ljubljanske Mestne galerije zgodilo odprtje pregledne razstave z naslovom Drobci akademskega slikarja in člana Združenja umetnikov Škofja Loka Jurija Kalana.

Sreda, 6. september 2023

Naško Križnar, fotografije v Sokolskem domu

V Sokolskem domu v Škofji Loki je na ogled postavljena serija fotografij Naška Križnarja, ki ga slovenska javnost bolj pozna kot etnologa, cineasta, publicista ter člana neoavantgardne umetniške skupine OHO.