Novice

Nedelja, 28. marec 2021

Naša kuhna

Medinstitucionalni projekt

Loški muzej Škofja Loka, Muzeji radovljiške občine v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice in Gornjesavski muzej Jesenice v letu 2021, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija, pripravljamo skupen projekt Naša kuhna.

Četrtek, 25. marec 2021

Krajine Martina Goričanca

Martin Goričanec je samorastniški likovnik, ki živi in ustvarja v Virmašah. Ukvarja se predvsem s slikanjem akvarelov na temo krajine, občasno pa se posveča tudi rezbarstvu.

Torek, 16. marec 2021

Škofjeloški pasijon na spletu

Ker je uprizoritev Škofjeloškega pasijona v letu 2021 zaradi epidemije koronavirusa odpovedana, s tem pa tudi načrtovano delo pri nadgradnji muzejske zbirke, smo se v Loškem muzeju lotili razširitve spletnih pasijonskih vsebin, ki podajajo celovit vpogled v to zanimivo problematiko.

Ponedeljek, 15. marec 2021

Že tretjič Naprej v preteklost

Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje od 22. do 28. marca 2021 organizirata že tretjo spletno akcijo slovenskih muzejev in galerij Naprej v preteklost.

Sreda, 10. marec 2021

Novo v videoarhivu

Pogovor z Marušo Štibelj

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate pogovor kustosa Boštjana Sokliča z umetnico Marušo Štibelj ob njeni razstavi kolažev Kronično pozni, ki je v Galeriji Ivana Groharja na ogled do 21. marca 2021.

Sreda, 10. marec 2021

Portretist in stripar Tit Nešović

Tit Nešović je slikar in oblikovalec, predvsem pa stripar in portretist. Njegovi portreti znanih ali popolnoma anonimnih ljudi kažejo na avtorjevo dovzetnost za raziskovanje obraznih zgodb, skritih pomenov grimas in pogledov.

Deli naprej