Novice

Petek, 26. maj 2023

Knjiga receptov za zdravljenje iz 17. stoletja

Nov Fokus

V razstavnem kotičku Fokus na hodniku Loškega muzeja predstavljamo sistematično urejeno zbirko receptov in predlogov za zdravljenje Freywillig-auffgesprungener Granat-Apffel, Des Christlichen Samaritan, ki nudi vpogled v ljudsko medicino 17. stoletja.

Petek, 26. maj 2023

Loški muzej na Dnevu prijateljstva

V Loškem muzeju smo tudi letos sodelovali na otroškem festivalu Dan prijateljstva, ki je potekal na Dvorcu Visoko v Poljanski dolini. Ker je bila tema letošnjega festivala šport, smo se odločili, da ustvarjanje povežemo z našo stalno zbirko Šport na Loškem.

Petek, 26. maj 2023

Pogovor s slikarjem Berkom

Novo v videoarhivu

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate posnetek pogovora kustosa Boštjana Sokliča s škofjeloškim slikarjem, grafikom in pionirjem tehnike zračnega čopiča na Slovenskem Francetom Berčičem - Berkom.

Četrtek, 25. maj 2023

Ive Šubic – ilustrator, kulturni delavec in glasnik miru

Prenos razstave v Koroško galerijo likovnih umetnosti

Prva pregledna razstava knjižnih ilustracij Iveta Šubica, ki jo razširja še arhivski del s predstavitvijo njegovega vsestranskega doprinosa h kulturni sceni in smo jo v Loškem muzeju Škofja Loka pripravili leta 2022 ob 100. jubileju umetnikovega rojstva, se seli v Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Sreda, 24. maj 2023

Poletni odpiralni čas

Od junija do septembra bo Loški muzej odprt vsak dan od 10.00 do 18.00, ob sobotah in nedeljah pa tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu. Junija in julija bo ob četrtkih, petkih in sobotah od 10.00 do 18.00 odprta Galerija Franceta Miheliča v Kašči.

Sreda, 24. maj 2023

Jata izkušenih ptic v Škofji Loki

Jata izkušenih ptic, tj. skupna predstavnic tretjega življenjskega obdobja iz Kranja, je v soboto, 20. maja, preletela Škofjo Loko. Z udeleženkami in udeleženci dogodka so ob sprehodu skozi mesto preko slušalk delile zvočne posnetke svojih spominov, doživetij in osebnih vtisov.

Torek, 23. maj 2023

Odšel je Tomaž Kržišnik

Sporočamo vam žalostno vest, da je v 81. letu starosti v rodnih Žireh umrl slikar, ilustrator in grafični oblikovalec Tomaž Kržišnik. Bil je član Združenja umetnikov Škofja Loka.

Sreda, 17. maj 2023

Mednarodni muzejski dan

Muzeji, trajnostni razvoj in družbena dobrobit

Slovenski muzeji in galerije bomo mednarodni muzejski dan, ki ga praznujemo 18. maja, ponovno obeležili z urbano razstavo plakatov, ki si jih lahko med 16. in 29. majem 2023 ogledate na plakatnih mestih TAM-TAM po Ljubljani.