Novice

Torek, 31. avgust 2021

Zbiramo predmete za razstavo

Za razstavo o povojnem obdobju 1945–1991 v Škofji Loki in okolici zbiramo staro prehransko in kozmetično embalažo, iščemo pa tudi album Životinjsko carstvo iz časa Jugoslavije.

Torek, 31. avgust 2021

Lepe besede za bolnike

Dr. Karel Bernik je zdravniško službo v Žireh začel leta 1945, ko Poljanska dolina sploh ni imela zdravnika. Ordinacijo svojega predhodnika je prevzel v okrnjeni obliki, praktično brez zdravniškega inštrumentarija, a že v napol urejeni je sprejel prvega pacienta in tako začel svoje 36-letno delo v Žireh.

Ponedeljek, 30. avgust 2021

Odpiralni čas septembra

Loški muzej bo septembra odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ob vikendih bo odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.

Četrtek, 26. avgust 2021

Likovni natečaj Crngrob naokrog

V okviru projekta Crngrob naokrog pripravljamo likovni natečaj, namenjen otrokom in mladostnikom iz osnovnih šol, vrtcev in drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov z območja občin Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki in Žiri. Vabljeni k sodelovanju!

Sreda, 25. avgust 2021

Zbornik Sožitje na grajskem vrtu

Izšel je zbornik projekta Sožitje na grajskem vrtu, ki predstavlja izvajanje projekta, zgodovino grajskega vrta, obnovo zaprtega vrta, vtise varovancev Sožitja o delu na vrtu in razstavo o projektu. Vsa besedila so na voljo tudi v t. i. lahkem branju.

Sreda, 25. avgust 2021

Galerija Ivana Groharja skozi čas in nazaj

Galerija Ivana Groharja velja za enega od osrednjih razstavišč likovne umetnosti na Gorenjskem, njena zgodovina pa je v tesni povezavi z Združenjem umetnikov Škofja Loka. Na prvi razstavi leta 1987 se je s svojimi likovnimi deli predstavil akademski slikar Franc Novinc.

Ponedeljek, 23. avgust 2021

Končal se je BIEN 2021

Zaključil se je bienale tekstilne umetnosti BIEN 2021, pri katerem je sodeloval tudi Loški muzej Škofja Loka.

Petek, 13. avgust 2021

BON21 v Loškem muzeju

Vabimo vas, da BON21 izkoristite v Loškem muzeju! Z njim lahko poravnate vstopnino za muzej, kotizacijo za delavnice ali nakup v muzejski trgovini.

Četrtek, 12. avgust 2021

Logonderjev nagrobnik Kekčevih v Stari Loki

Kipar Tone Logonder je neizbrisno sled pustil tudi v pogrebni umetnosti, med drugim je izdelal kamniti nagrobnik družine Kekec iz druge polovice 70. let prejšnjega stoletja, ki se nahaja na pokopališču ob cerkvi Svetega Jurija v Stari Loki.

Deli naprej