Novice

Sreda, 10. februar 2021

Loški slikar Janez Potočnik - Januš

Loški muzej v svoji depojski zakladnici hrani pomemben del opusa loškega slikarja Janeza Potočnika - Januša, na katerega je neposredno vplival velikan slovenske likovne umetnosti – slikar Ivan Grohar.

Torek, 9. februar 2021

Poznoantična zakladna najdba

V arheološki zbirki Loškega muzeja hranimo zakladno najdbo iz časa pozne antike oziroma preseljevanja ljudstev, odkrito na Puštalu nad Trnjem.

Sreda, 3. februar 2021

France Mihelič in riba Faronika

Poleg kurenta in nimfe Dafne je v Miheličevem poznem ustvarjalnem obdobju glavni navdih in osrednji motiv riba Faronika, ki dopolnjuje in zaokroža trojico simbolov njegove fantastične umetnosti.

Petek, 29. januar 2021

Nujna vzdrževalna dela

V torek, 2. februarja 2021

Loški muzej in Galerija Ivana Groharja bosta v torek, 2. 2. 2021, zaradi nujnih vzdrževalnih del na električnem omrežju izjemoma zaprta. Hvala za razumevanje!

Petek, 29. januar 2021

Sedeča Marija z Jezusom iz Sopotnice

Marija z Jezusom kot otrokom je pogost in priljubljen ikonografski motiv v bizantinski in zahodnoevropski umetnosti srednjega veka. V Loškem muzeju hranimo gotski kip iz lipovega lesa, ki predstavlja sedečo Marijo z Jezusom in izhaja iz cerkve sv. Florijana pri Sopotnici v Poljanski dolini.

Četrtek, 28. januar 2021

Prešernov dan v Loškem muzeju

8. februar 2021

Program letošnjega kulturnega dne bo prilagojen trenutni epidemiološki situaciji. Organiziranih vodstev po zbirkah in razstavah tako ne bo, bodo pa za samostojne oglede med 10. in 17. uro odprti Loški muzej, Galerija Ivana Groharja in Galerija Franceta Miheliča.

Torek, 26. januar 2021

Prizori z grajskega griča Maksima Sedeja

Kmalu v kotičku Fokus

V naslednjem kotičku Fokus bomo predstavili tri likovna dela akademskega slikarja Maksima Sedeja, ki jih hranimo v Loškem muzeju. Gre za risbe v tehniki oglja, upodobljeni motivi na njih pa so stolp Loškega gradu, grajski vrt in Škoparjeva hiša. 

Deli naprej