Novice

Torek, 16. november 2021

Novo v videoarhivu

Pogovor z umetnico Katjo Bogataj

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate pogovor kustosa Boštjana Sokliča z umetnico Katjo Bogataj ob njeni razstavi Zapredenost, ki je v Galeriji Ivana Groharja na ogled še do nedelje, 21. novembra 2021.

Torek, 16. november 2021

Babnikove Maske v kavarni Homan

V Kavarni in slaščičarni Homan v Škofji Loki se z izborom svojih fotografij v digitalni tehniki predstavlja Avgust Babnik – vsestranski umetniški ustvarjalec, sicer član in pobudnik neformalnega združenja puštalskih likovnikov.

Četrtek, 11. november 2021

Likovni natečaj Crngrob naokrog

Razglasitev rezultatov in utemeljitev izbora

Znana so nagrajena dela likovnega natečaja Crngrob naokrog, ki je otroke in mladostnike iz okoliških osnovnih šol, vrtcev in drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov nagovarjal k ustvarjanju na temi Ajdovska deklica gradi cerkev in Nedelja, moj dan.

Četrtek, 11. november 2021

"V Cengrob so velke gnade gode"

Crngrob pri Škofji Loki kot romarsko središče

Crngrobška cerkev Marijinega oznanjenja je bila nekdaj zelo priljubljeno romarsko središče in romarska pot k Materi Božji v Crngrobu je ena najstarejših v Slovenji. Janez Veider je v svojem vodiču leta 1936 zapisal, da je bil Crngrob "največja božja pot ne samo na Gorenjskem, temveč daleč naokoli".

Sreda, 10. november 2021

Novo v videoarhivu

Pogovor o Tonetu Mlakarju

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate posnetek pogovora umetnostne zgodovinarke Nine Misson s Simonom Mlakarjem o življenju in delu njegovega očeta in vsestranskega ustvarjalca Toneta Mlakarja.

Sreda, 3. november 2021

Od osvoboditve do osamosvojitve

Loško ozemlje od leta 1945 do 1991

Letošnjo osrednjo razstavo Od osvoboditve do osamosvojitve v Galeriji na gradu in stalnih muzejskih zbirkah, ki jo odpiramo 24. novembra 2021, posvečamo Škofji Loki in njenemu razvoju, odmevnejšim dogodkom in vsakdanjemu življenju od konca druge svetovne vojne do slovenske osamosvojitve.

Torek, 2. november 2021

Razstava Katje Bogataj podaljšana

Na ogled do 21. novembra

Razstavo Zapredenost članice Združenja umetnikov Škofja Loka Katje Bogataj v Galeriji Ivana Groharja si lahko ogledate vse do nedelje, 21. novembra. Vabljeni!

Deli naprej