Družine

Družine <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Foto: Fototeka Loškega muzeja

Loški muzej je s svojimi raznolikimi zbirkami privlačen tudi za družine. Najmlajši se posebej navdušujejo nad našo zbirko živali, veliko zabave pa jim nudi tudi muzejska dnevna soba, kjer lahko na tablicah samostojno raziskujejo muzejske predmete, v otroškem kotičku rišejo, barvajo, se igrajo z ročno izdelanimi lesenimi igrami lokalnih ustvarjalcev, v videogledalnici pa si na primer ogledajo animirano Visoško kroniko.

Muzejske zbirke si lahko družine ogledajo v spremstvu muzejskega vodnika, nudimo pa tudi gradiva za interaktivne samostojne oglede. Najbolj priljubljeno je raziskovanje muzeja s Kokijevim nahrbtnikom in delovnim zvezkom, ob občasnih razstavah in drugih priložnostih pa pripravljamo tudi posebne družinske vodnike in druga gradiva.

Preberite tudi, kaj za družine priporoča blog Kam z mulcem.

Več informacij in najave: obisk@loski-muzej.si, 04 517 04 04

S Kokijem po Loškem muzeju

S Kokijem po Loškem muzeju <em>Foto: Ana Bassin</em>
Foto: Ana Bassin

Vabljeni na odkrivanje Loškega muzeja s Kokijem!

Družine vabimo na raziskovanje Loškega muzeja z našim radovednim in klepetavim papagajem Kokijem. Rad ima piškote in čohljanje po glavi, še raje pa deli svoje znanje in grajske zgodbe vedoželjnim mladim in velikim raziskovalcem. Zato je za vas pripravil knjižico z različnimi nalogami in nahrbtnik, poln zanimivih predmetov, s katerima se boste prelevili v prave muzejske detektive.  

Nahrbtnik na ramo in delovni zvezek v roke, pa pot pod noge po grajskih sobanah!

Kokijev nahrbtnik in delovni zvezek vas čakata na muzejski recepciji, cena uporabe je 3,90€. Nahrbtnik po uporabi vrnete na recepcijo, delovni zvezek pa vzamete s seboj domov. 

***

Kokijev delovni zvezek je nastal v okviru projekta Kjer domujejo zgodbe

Vidim, vidim ...

Umetnostnozgodovinske predmete je izbral kustos Boštjan Soklič, etnološke pa kustosinja Mojca Šifrer Bulovec. <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Umetnostnozgodovinske predmete je izbral kustos Boštjan Soklič, etnološke pa kustosinja Mojca Šifrer Bulovec. Foto: Fototeka Loškega muzeja

Spoznajte naše muzejske zbirke malo drugače, prek detajlov, ki vas bodo pripeljali do muzejskih predmetov in njihovih zgodb!

Kustosi so izbrali 10 zanimivih predmetov, ki jih morate poiskati v muzeju. Vidite lahko le en detajl, zato morate muzejske predmete in umetnine res natančno opazovati, da jih prepoznate. Ko jih najdete, iz kuverte izvlečete razlago kustosa in predmet natančneje spoznate.

Igro je v sodelovanju s kustosi zasnovala Marine Floret, ilustrirala pa Manon Paolucci. Obe sta kot prostovoljki v okviru Evropske solidarnostne enote eno leto preživeli v Škofji Loki.