Torek, 22. november 2022

Selca in župna cerkev sv. Petra

Loške župne cerkve, II. del

Selca so zgodovinsko pomembno naselje v Občini Železniki, saj so bila nekoč staro kmečko središče Selške doline z vso njeno obsežno okolico. Na terasi nad cesto ob vhodu v vas stoji župna cerkev sv. Petra.

Ponedeljek, 14. november 2022

Cerkev sv. Nikolaja v Sorici

Loške župne cerkve, I. del

Opise izbrane cerkvene stavbne dediščine na temo župnih cerkva na Loškem začenjamo s cerkvijo sv. Nikolaja v Sorici, ki je prvič omenjena v urbarju iz leta 1501, v drugi polovici 17. stoletja pa je dobila današnji baročni izgled s tipično grbasto streho in čebulastim zvonikom.

1 dec Čet
1. 12. 2022 @ 18:00

Odprtje Izložb domišlljije

Mestni trg
Prost vstop

Izložbe domišljije, prodajne razstave umetnikov in umetnic ter rokodelcev in rokodelk, se odpirajo tudi letos!

3 dec Sob
3. 12. 2022 @ 10:00

Ta veseli dan kulture v Loškem muzeju

Prost vstop

Na ta veseli dan kulture vas vabimo v Loški muzej, Škoparjevo hišo, Galerijo Franceta Miheliča in Galerijo Ivana Groharja! Udeležite se simpozija o Ivetu Šubicu, vodnega ogleda čebelarske zbirke v Brodeh in odprtja razstave o klekljanju na Žirovskem v Muzeju Žiri. Vstop je prost.

3 dec Sob
3. 12. 2022 @ 10:00

Simpozij Ive Šubic – ustvarjalec in spiritus movens

Okrogli stolp, Loški muzej
Prost vstop

Na ta veseli dan kulture ob razstavi Ive Šubic – ilustrator in kulturni delavec pripravljamo simpozij Simpozij Ive Šubic – ustvarjalec in spiritus movens, ki bo z več vidikov osvetlil pomen Šubičevega umetniškega in kulturnega delovanja.

Ohranjamo preteklost
za prihodnost.

Odpiralni čas


Zimski odpiralni čas Loškega muzeja (november–april)

Loški muzej je od 25. oktobra 2022 do predvidoma konca novembra zaradi energetske obnove zaprt za posamezne obiskovalke in obiskovalce. Za najavljene skupine se obrnite na obisk@loski-muzej.si.


Deli naprej