Barbara Demšar: Obsijani s soncem

Virtualno odprtje razstave

26. 5. 2021 @ 18:00
Na spletu
Prost vstop

Barbara Demšar se bo v Galeriji Ivana Groharja predstavila z novejšim ciklom slik Obsijani s soncem, ki je nastajal med letoma 2018 in 2020. Sestavlja ga petnajst del srednjega formata, naslikanih v tehniki akrila na platno, ki so po tematiki in načinu obdelave motivov razdeljena v dva vsebinsko povezujoča se sklopa. V prvem galerijskem prostoru nas slikarka sooča z "rumenim" ciklom, poimenovanim po naslovu razstave, v drugem prostoru pa v sklopu z naslovom Krasni novi prav nori svet svojo paleto spremeni in umiri: ozadja z izrazito cvetno motiviko npr. obarva s "toplo" sivino, pri nekaterih delih pa se povrne k toplim barvam s svetlobo ožarjene zemlje – k oranžni, okrasti in rdeči.

Cikel likovnih del Obsijani s soncem se v celoti navezuje na umetničino doživljanje narave in naravnih pojavov. Narava umetnici predstavlja večni vir navdiha za lirično zapisovanje vtisov iz ponotranjenega doživljanja loške krajine. Realni motivi, vzeti iz domačega okolja, se pod njenim čopičem spreminjajo v podobo ali vizijo sveta, v katerem je narava nosilka razpoloženja in zgodb: poleg tega je dinamična, poduhovljena in estetska, nikakor pa ni mehanična, brezdušna in le razumsko razložljiva.

Zaradi veljavnih ukrepov bomo odprtje razstave v sredo, 26. 5. 2021, ob 18.00 izvedli virtualno, z objavo predstavitvenega videa na spletni strani in družbenih omrežjih, razstavo si bo možno v živo ogledati od 27. 5. 2021.

Deli naprej