Jata izkušenih ptic Škofja Loka

Umetniške delavnice za seniorke in seniorje v Loškem muzeju

25. 1. 2024 @ 18:00
Prost vstop

Vabljeni na predstavitev sklopa umetniških delavnic, na katerih si bomo pripovedovali svoje in zgodbe iz muzejskih zbirk, vstopili v svet loških pripovedk in se preko njih naučili umetniškega izraza skozi telo, sestavljali plesne ter gledališke kompozicije ter še veliko več.

Delavnice bosta vodila koreografinja Ajda Tomazin in igralec Rok Kravanja, pridružile pa se nam bodo tudi kustosinje in kustosa Loškega muzeja. Na podlagi tehnik, ki sta jih avtorja razvila pri delu s predstavniki tretjega življenjskega obdobja, bomo spomine, izkustva in uvide udeleženk in udeležencev spletli v skupno zgodbo ter ustvarili gibalno-pripovedno predstavo z naslovom Jata izkušenih ptic _ Škofja Loka, ki bo poletela konec aprila 2024.

Delavnice bodo potekale od februarja do aprila 2024, predvidoma enkrat ali dvakrat mesečno, pred uprizoritvijo zaključne predstave pa bomo imeli dvotedensko obdobje intenzivnejših srečevanj. Jata izkušenih ptic je namenjena vsem seniorkam in seniorjem, saj za udeležbo ni potrebno nobeno posebno predznanje, delavnice pa so tudi brezplačne.

Vse zainteresirane letalce in letalke toplo vabimo, da se nam pridružijo na predstavitvi delavnic, kjer boste izvedeli vse o škofjeloški Jati izkušenih ptic.

Prijave zbiramo na obisk@loski-muzej.si in odprti.predali@gmail.com.

 


 

Ajda Tomazin je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter vzporedno študirala filmsko in televizijsko montažo na Akademiji za gledališče, režijo, film in televizijo (Univerza v Ljubljani), nato pa zaključila magistrski študij Koreografije in performansa pri prof. dr. Bojani Kunst na Inštitutu za Aplikativne gledališke znanosti na Univerzi v Giessnu v Nemčiji. S svojimi deli (keramika, fotografija in unikatno oblikovanje) je sodelovala na številnih skupinskih in samostojnih razstavah, več let pa je delovala tudi kot koreografinja v gledališču Schauspiel Frankfurt. Je samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka sodobnih umetnosti – oblikovalka in koreografinja. Je prejemnica nagrade Ksenje Hribar 2019 za scenografsko delo na področju sodobne plesne umetnosti in listine Mete Vidmar za plesno področje 2020.

Rok Kravanja je končal študij razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Mariboru in študij dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo pod mentorstvom Jožice Avbelj in Jerneja Lorencija. Je samozaposlen v kulturi in kot igralec, performer, pripovedovalec ter mentor sodeluje v predstavah v številnih institucijah in izven njih. Je prejemnik številnih nagrad, kot so Severjeva nagrada na področju ljubiteljske kulture (2008), nagrada zlatolaska za sklop vlog v produkciji Don Juan in nagrada ZIZ za alternativne gledališke produkcije za sklop vlog v predstavi Satirikonijada, prav tako pa je s kolektivom En drag ansambel prejel nagrado Ziz za najboljšo predstavo in estetski pristop za predstavo Jubilej (2021).

Ajda Tomazin in Rok Kravanja pa sta prejela za predstavo Jata izkušenih ptic tudi nagrado publike na Festivalu GIbanica 2021.