Maruša Štibelj: Kronično pozni

Virtualno odprtje razstave

27. 1. 2021 @ 18:00
Na spletu
Prost vstop

Maruša Štibelj je vizualna umetnica iz Kranja, ki se posveča predvsem tehniki kolaža. Ukvarja se še s filmom, videoprodukcijo, knjižno ilustracijo in literaturo. Svojo umetniško kompleksnost običajno predstavlja z analognimi in digitalnimi kolaži v okviru multimedijskih projektov, kjer kolaž povezuje s pisano in govorjeno besedo, glasbo in animacijo. Je tudi pobudnica in glavna kuratorka mednarodnega festivala sodobnega kolaža (KAOS), ki se vsako poletje od leta 2018 dalje odvija v sklopu programa Layerjeve hiše v Kranju.

V Galeriji Ivana Groharja se bo predstavila s serijo Kronično pozni, ki je nastala med letoma 2018 in 2020. Sestavljena je iz petindvajsetih kolažev na platnih malega in srednjega formata. Za prve kolaže iz te serije je umetnica leta 2018 v Parizu na Salonu lepih umetnosti prejela nagrado strokovne žirije.

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer bomo odprtje razstave v sredo, 27. 1. 2021, ob 18.00 izvedli virtualno, z objavo predstavitvenega videa na spletni strani in družbenih omrežjih. Razstavo si bo možno v živo ogledati od 28. 1. 2021.

Deli naprej