Mednarodni dan družin in Teden družin

Prost vstop za družine

15. 5. — 22. 5. 2021
Prost vstop

V Tednu družin od 15. do 22. maja je vstop v Loški muzej za družine brezplačen.

Samostojen obisk muzeja

Družine vabimo na samostojno raziskovanje muzeja, na katerega se lahko odpravite tudi v družbi papagaja Kokija, s Kokijevim nahrbtnikom, polnim zanimivih predmetov (uporaba je brezplačna), in delovnim zvezkom (cena: 3,90 EUR).

Voden ogled muzejskih zbirk

Na mednarodni dan družin v soboto, 15. maja, ob 10. uri, vas vabimo na voden ogled muzejskih zbirk.

V družbi vodiča bomo odkrivali srednjeveško zgodovino Škofje Loke, preizkusili delovanje dvižnega mostu, spoznavali tradicionalne loške obrti in delo na polju v starih časih ter pokukali v Škoparjevo hišo v muzeju na prostem na grajskem vrtu.

Zaradi veljavnih ukrepov za voden ogled sprejemamo prijave do zapolnitve mest na: obisk@loski-muzej.si

Nagrada za obisk

Vsem družinam, ki nas bodo obiskale v mednarodnem tednu družin, bomo podarili družabno igro Kulturna doživetja Škofjeloškega, s katero bodo lahko tudi doma raziskovali našo kulturno dediščino in dobili še kakšno idejo za zanimiv in kulturno obarvan izlet.

O mednarodnem dnevu in tednu družin

Generalna skupščina OZN je leta 1994 razglasila 15. maj za Mednarodni dan družin. Zveza družin v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije ga letos praznuje že triindvajsetič. V tem času so dan družin podaljšali v Teden družine, ki poteka od 15. do 22. maja (program vseh 38 sodelujočih muzejev in galerij si lahko ogledate tukaj). Z njim želi družinam omogočiti brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav, predstav in drugih prireditev v kulturno-umetniških organizacijah po vsej Sloveniji.

Deli naprej