Od zrna do kruha

Delavnica peke kruha

8. 10. 2021 @ 17:00
Škoparjeva hiša
Prost vstop

Na delavnici, ki bo potekala v okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine in projekta Naša kuhna, bo mojster pek prikazal postopek zamesitve kruha, nato pa bomo sami oblikovali svoj košček testa in ga spekli v krušni peči Škoparjeve hiše. Vmes nam bo vodička predstavila simboliko, šege in ljudska znanja, povezana s kruhom. Medtem ko se bo naš kruh pekel, si bomo ogledali mlin v muzeju na prostem na grajskem vrtu in spoznali stare postopke, kako pridemo od žita do moke in kaše v mlinu. V družbi vodičke bomo obiskali tudi etnološke muzejske zbirke ter spoznali prehrano in bivalno kulturo kajžarjev in malih kmetov širšega loškega okolja v obdobju od 16. do konca 19. stoletja.

Delavnica je namenjena odraslim in družinam, število mest je omejeno. Prijave zbiramo na: obisk@loski-muzej.si