Odprtje bienala tekstilne umetnosti BIEN v Škofji Loki

2. 6. 2023 @ 17:00
Prost vstop

Bienale tekstilne umetnosti BIEN se s programi tekstilne umetnosti, industrijskega oblikovanja in krajinske umetnosti bienalno predstavlja z razstavami in spremljevalnimi dejavnostmi, ki razmišljajo o dediščini, ohranjanju in trajnosti. BIEN povezuje Kranj, Škofjo Loko, Jesenice in Novo Gorico.

Del razstav v Škofji Loki je posvečen Nordijskemu fokusu, kjer se predstavljajo finska tekstilna in okoljska umetnica Kaarina Kellomäki, na Danskem živeča Slovenka Varka Kozlovič, ki v abstraktni maniri ustvarja vezene risbe, in švedska tekstilna oblikovalka Selma Wallbom.

V prostorih muzeja in na grajskem vrtu se bo predstavilo tudi nekaj izbranih študentskih del, posebno pozornost slikam in grafikam Franceta Miheliča pa namenjajo študenti Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani na razstavi Karbonizacija, ki bo na ogled v Galeriji Franceta Miheliča v Kašči.

BIEN 2023 Škofji Loki odpiramo v petek, 2. junija:

  • 17.00 odprtje razstave Karbonizacija v Galeriji Franceta Miheliča (Kašči)
  • 18.00 pogovor z umetnico Kaarino Kellomäki na grajskem vrtu (Loški grad)
  • 19.00–21.00 uradno odprtje bienala BIEN 2023 v Škofji Loki na dvorišču Loškega muzeja

Na ta dan bodo vse lokacije, kjer poteka BIEN, odprte od 17.00 do 21.00.

BIEN je pobuda Zavoda Carnica iz Kranja, ki bienale organizira skupaj z Naravoslovnotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani in Fakulteto za dizajn, samostojnim visokošolskim zavodom, ter številnimi partnerji. BIEN povezuje Gorenjsko in Goriško ter se razvija kot regijski umetniški dogodek. Več o BIEN-u ...

 

Dogodek poteka v okviru praznovanja 1050-letnice Škofje Loke in s podporo Občine Škofja Loka.