Pripovedke ob peči: Maša Budič

10. 4. 2024 @ 19:00
Škoparjeva hiša
Odpovedano!

Vsak dež ima svoj čas – od jutranje rose do najhujših neviht, ki s svojimi kapljami trkajo ob zemljo in sprašujejo pomlad, če je doma. Pomlad pa je muhasta, zaljubljena gospa, ki se rada kdaj kam skrije, da si je potem še bolj želimo.

Maša pripoveduje o dežju, ki včasih prinese sonce, spet drugič pa spomin nanj. Z drugimi besedami, pripoveduje o pomladi, prebujanju, sanjah, spremembah in cvetenju.

Maša Budič je logopedinja, glasbenica in pripovedovalka. Je soustanoviteljica glasbeno-pripovedovalske zasedbe Bajate in soustvarjalka drugih pripovedovalskih in glasbenih projektov, kjer sodeluje z ustvarjalci, kot so Zvezdana Novaković, Danijel Bogataj, Kukla in drugimi. Tako samostojno kot v različnih zasedbah gostuje v programskih ciklih kulturnih dejavnosti različnih kulturnih domov in hiš po Sloveniji, kot so: LUD Literatura, Vodnikova domačija, Trubarjeva hiša literature, Hiša kulture Celje, Mestna knjižnica Ljubljana, Mestna knjižnica Kranj, Galerija Božidar Jakac idr.

Skupaj s člani zasedbe Bajate s predstavami za odrasle in otroke gostuje na različnih festivalih in prireditvah širom Slovenije ter vodi delavnice in izobraževanja s področja pripovedništva in poustvarjanja slovenskega ljudskega izročila.

Dogodek organizira Kulturno društvo Grable v sodelovanju z Loškim muzejem.