Z igro do dediščine v Loškem muzeju

6.–11. oktobra 2020

6. 10. — 11. 10. 2020
Prost vstop

Loški muzej Škofja Loka sodeluje v skupni akciji slovenskih muzejev in galerij Z igro do dediščine, ki poteka v Tednu otroka®. Med 6. in 11. oktobrom 2020 je tako vstop v muzej za otroke in družine brezplačen, pripravljamo pa tudi nekaj drugih ugodnosti!

Raziskovanje Loškega muzeja s papagajem Kokijem

Družine vabimo na raziskovanje Loškega muzeja z našim radovednim in klepetavim papagajem Kokijem. Rad ima piškote in čohljanje po glavi, še raje pa deli svoje znanje in grajske zgodbe vedoželjnim mladim in velikim raziskovalcem. Zato je za vas pripravil knjižico z različnimi nalogami in nahrbtnik, poln zanimivih predmetov, s katerima se boste prelevili v prave muzejske detektive. 

Kokijev nahrbtnik in delovni zvezek vas čakata na muzejski recepciji, cena uporabe je 3,90 €. Nahrbtnik po uporabi vrnete na recepcijo, delovni zvezek pa vzamete s seboj domov. V času akcije nudimo 30-% popust na Kokijev delovni zvezek!

Interaktivna igra Vidim, vidim ...

Naše muzejske zbirke lahko spoznate tudi malo drugače, prek drobnih detajlov, ki vas bodo pripeljali do muzejskih predmetov in njihovih zgodb! Kustosa sta izbrala vsak po pet zanimivih predmetov oz. umetniških del iz svojih zbirk in razkrila po en njihov prepoznaven detajl, na podlagi katerega jih morate poiskati. Ko predmet oz. umetniško delo najdete, iz priročne kuverte izvlečete razlago detajla in predstavitev predmeta oz. dela.

Vsem družinam, ki bodo v času akcije obiskale muzej in se po njem podale s Kokijevim nahrbtnikom ali igro Vidim, Vidim ..., bomo podarili družabno igro, s katero boste lahko tudi doma spoznavali loško kulturno dediščino!


Akcija Z igro do dediščine želi promovirati pedagoško delo v muzejih ter njegov pomen pri približevanju kulturne dediščine in muzejskega dela javnosti, širiti prepoznavnost kulturno-vzgojnih pristopov in programov v muzejih in galerijah, spodbujati medgeneracijsko zbliževanje, odkrivanje novih znanj skozi igro, aktivno doživljanje in ustvarjalnost. Akcija poteka že od leta 2010 na pobudo in v organizaciji Sekcije za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije.

Program vseh sodelujočih muzejev in galerij si lahko ogledate v spodnji datoteki.

Prenesi datoteke


Deli naprej