Muzejska dnevna soba

Muzejska dnevna soba <em>Foto: Sašo Kočevar</em>
Muzejska dnevna soba Foto: Sašo Kočevar
Muzejska dnevna soba <em>Foto: Sašo Kočevar</em>
Muzejska dnevna soba Foto: Sašo Kočevar
+2Otroški kotiček <em>Foto: Sašo Kočevar</em>
Otroški kotiček Foto: Sašo Kočevar
Muzejska trgovina <em>Foto: Sašo Kočevar</em>
Bralni kotiček in stena umetnin <em>Foto: Sašo Kočevar</em>

Muzejska dnevna soba je namenjena drugačnemu poglabljanju naših obiskovalk in obiskovalcev v muzejske vsebine in dopolnitvi siceršnjega ogleda stalnih zbirk in aktualnih razstav. Sestavljajo jo muzejska trgovina, otroški in bralni kotiček. Gre torej za večnamenski prostor za dodatno raziskovanje, ustvarjanje otrok, druženje ter nakup spominkov in literature.

V bralnem kotičku lahko prebirate naše publikacije in si na tablicah ogledate 3D-skene izbranih predmetov iz naših depojev, opremljene s teksti kustosov in kustosinj ter drugim študijskim gradivom.

V muzejski trgovini ponujamo butičen izbor izdelkov, ki so povezani z muzejskimi predmeti in škofjeloškim področjem, zasnovani v sodelovanju z lokalnimi umetniki in rokodelci, kot npr. torba za knjige Mita Gegiča in Tine Dobrajc, šal Anje Musek, navdahnjen z Groharjevimi barvami, voščilnice Maje Šubic … Del trgovine je tudi stena umetnin, na kateri razstavljamo umetniška dela, ki so na voljo za nakup.

V videokotičku na televizijskem zaslonu predvajamo program videov, ki se na različne načine povezuje z muzejskimi vsebinami, kot sta recimo animirana Visoška kronika ali promocijski filmček o medenem kruhku, ki ga je pripravil Rokodelski center DUO Škofja Loka.

V muzejski dnevni sobi pripravljamo tudi pogovore in okrogle mize manjšega formata, pa tudi občasne, z muzejskimi vsebinami povezane pop-up razstavne intervencije lokalnih društev s področja kulture in umetnosti.