Sreda, 30. november 2022

BIEN vabi k sodelovanju

Rok za prijavo k sodelovanju na bienalu je 1. marec 2023.
Rok za prijavo k sodelovanju na bienalu je 1. marec 2023.

Umetnice in umetniki, oblikovalke in oblikovalci, raziskovalke in raziskovalci, ki delujejo pretežno v mediju tekstila, so vabljeni, da se odzovejo na javni poziv za sodelovanje na bienalu tekstilne umetnosti BIEN 2023, ki se bo med 31. majem in 10. avgustom odvijal v Kranju, Škofji Loki, na Jesenicah in v digitalnem prostoru.

Sodelujejo lahko umetniki ali umetniške skupine z vsega sveta, ki prijavijo eno delo, ki ni starejše od treh let. Osrednja tema poziva je Sonce/The Sun. Ustvarjena dela naj bodo primarno v mediju tekstila oz. medija, ki tekstil oponaša v svojem materialnem ali tehničnem kontekstu. Prijavljena dela naj ne presegajo 20 kg, vključno z elementi montaže. Rok za prijavo je 1. marec 2023 (prijavnica, pogoji razstavljanja). Več informacij je na voljo tudi na spletni strani BIEN 2023 in e-naslovu bien@layer.si

Organizator bienala je Zavoda Carnica iz Kranja, soorganizatorici pa Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod. Loški muzej bo eno od prizorišč bienala. Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Kranj.

Prenesi datoteke