Torek, 28. januar 2020

Iščemo nove vodičke in vodiče

Iščemo nove vodičke in vodiče <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Foto: Fototeka Loškega muzeja

Loški muzej vabi k sodelovanju vse, ki jih veseli delo vodiča v muzeju.

Vodstva in delavnice za vrtčevske in šolske skupine ter za odrasle potekajo po muzejskem programu, zlasti aprila, maja in junija ter septembra, oktobra in novembra. V obdobjih, ko je vodstev manj, lahko vodiči delajo tudi na muzejski recepciji ali v Galeriji Ivana Groharja in pomagajo pri izvedbi različnih muzejskih dogodkov.

Za opravljanje dela vodiča in vodje delavnic je treba opraviti izobraževanje, ki sestoji iz študija gradiva o muzejskih zbirkah, vodstev muzejskih kustosov, hospitacij pri naših vodičih in uspešno opravljenega preizkusa znanja. Delo je honorarno, s plačilom preko študentske napotnice ali po izstavljenem računu.

Prednost imajo študenti in študentke zgodovine, arheologije, etnologije, umetnostne zgodovine, likovne pedagogike in drugih humanističnih smeri, med njimi pa tisti, ki jih zanima dolgoročno sodelovanje z Loškim muzejem. Od kandidatov in kandidatk pričakujemo odgovornost do dela, zanesljivost, samoiniciativnost, veselje do pedagoškega dela in zanimanje za kulturno dediščino. Zaželeno je znanje vsaj enega tujega jezika (angleščina, francoščina, španščina, italijanščina, madžarščina). 

Če vas delo zanima, pošljite svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo na e-naslov simona.zvanut@loski-muzej.si najkasneje do 5. 2. 2020. Med prispelimi prijavami bomo naredili izbor, izbrane kandidate in kandidatke pa povabili na informativni pogovor.

Več informacij: simona.zvanut@loski-muzej.si ali 04 517 04 04.