Sreda, 30. junij 2021

Iščemo nove vodičke in vodiče

Iščemo nove vodičke in vodiče <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Foto: Fototeka Loškega muzeja
Iščemo nove vodičke in vodiče <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Foto: Fototeka Loškega muzeja

Loški muzej vabi k sodelovanju vse, ki jih veseli delo vodiča v muzeju.

Vodstva in delavnice za vrtčevske in šolske skupine ter za odrasle potekajo po muzejskem programu, in sicer celo leto, zlasti pa aprila, maja in junija ter septembra, oktobra in novembra. V obdobjih, ko je vodstev manj, lahko vodiči delajo tudi na muzejski recepciji ali v Galeriji Ivana Groharja in pomagajo pri izvedbi različnih muzejskih dogodkov.

Za opravljanje dela vodiča in vodje delavnic je treba opraviti izobraževanje, ki sestoji iz študija gradiva o muzejskih zbirkah, vodstev muzejskih kustosov, hospitacij pri naših vodičih in uspešno opravljenega preizkusa znanja. Delo je honorarno, s plačilom preko študentske napotnice ali po izstavljenem računu.

Od kandidatov pričakujemo odgovornost do dela, zanesljivost, samoiniciativnost, veselje do pedagoškega dela in zanimanje za kulturno dediščino. Zaželeno je znanje vsaj enega tujega jezika (angleščina, francoščina, španščina, italijanščina, madžarščina).

Prednost imajo študenti zgodovine, arheologije, etnologije, umetnostne zgodovine, likovne pedagogike in drugih humanističnih smeri ter tisti, ki jih zanima dolgoročno sodelovanje z Loškim muzejem.

Prijava

Svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo pošljite na e-naslov: simona.zvanut@loski-muzej.si

Rok za prijavo: 8. 8. 2021

Med prispelimi prijavami bomo naredili izbor, izbrane kandidate in kandidatke pa povabili na informativni pogovor, ki bo predvidoma potekal v sredini avgusta 2021. Izobraževanje se bo začelo predvidoma konec avgusta 2021.

Več informacij: simona.zvanut@loski-muzej.si ali 04 517 04 04

Deli naprej