Petek, 27. november 2020

Izložbe domišljije

Virtualno odprtje in nakupovanje

Izložbe domišljije

Izložbe domišljije, ki letos potekajo že šesto leto zapored, so projekt povezovanja organizacij in posameznikov s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Njihov namen je promocija ustvarjalnosti pa tudi oživljanje starega mestnega jedra in spodbujanje odgovornega potrošništva ter lokalnih nakupov. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup.

Zaradi epidemioloških razmer bodo Izložbe domišljije letos potekale malce drugače, obiske trgovinic in razstavnih prostorov bodo začasno nadomestile spletne trgovine in razstave, sproščene pogovore z ustvarjalci pa telefonski pogovori, e-pošta in spremljanje družbenih omrežij.

Ker tudi odprtja v živo zaradi trenutnih epidemioloških razmer žal ne bo, smo ga za vas pripravili virtualno. Upamo, da se bomo lahko čim prej tudi srečali v Galeriji Ivana Groharja, kjer letos pripravljamo marsikaj novega!

Na letošnjih Izložbah domišljije poleg Loškega muzeja z Galerijo Ivana Groharja sodelujejo: Rokodelski center DUO Škofja Loka, Kreativnice, Sokolski dom Škofja Loka, Knjižnica Ivana Tavčarja, Rozamunda, Atelje AMUSE, Trgovina Paleta, Trgovina Čipke Mojca, Sanjski šopek, Kavarna in galerija Pr' Pepet, Jesharna, Kavarna in slaščičarna Homan, Pilarna in Vahtnca.

Izložbe domišljije koordinira Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora). Za njihovo prepoznavno podobo skrbi oblikovalka Ana Bassin, za vsakoletno posebno okrasitev fasad sodelujočih organizacij pa akademski kipar Matej Bizovičar.