Sreda, 24. maj 2023

Jata izkušenih ptic v Škofji Loki

Jata izkušenih ptic v Škofji Loki <em>Foto: Karla B. Rihtaršič</em>
Jata izkušenih ptic v Škofji Loki Foto: Karla B. Rihtaršič

Predstavnice tretjega življenjskega obdobja iz Kranja so v soboto, 20. maja, obiskale Škofjo Loko. Imenujejo se Jata izkušenih ptic in skupaj z udeleženci dogodka so tokrat preletele mesto Škofja Loka.

Zbirno mesto je bilo na Loškem gradu in kranjski jati se je pridružilo kar lepo število ljudi. Zvočne posnetke spominov, doživetij in osebnih vtisov, ki so jih predhodno posnele na srečanjih, so z obiskovalci ob sprehodu skozi mesto delile preko slušalk. Prek teh je v zavest udeležencev prehajal preplet izbrane glasbe, zvokov narave in osebnih izpovedi ter ob tem kljub živahnemu mestnemu vrvežu, ki smo mu bili priča, ustvarjal intimen prostor za vsakega udeleženca dogodka.

Domišljeno izbrana pot je lepo sovpadala z zvočnimi posnetki, kulisa našega mesta in narave je slišano dopolnjevala, kljub temu da je šlo za kranjske zgodbe.

Dogodek smo zaključili v Škoparjevi hiši, kjer je Jata izkušenih ptic pripravila tudi manjšo razstavo čudovitih prtov, vezenin in različnih predmetov, ki so še dodatno obarvali prej slišane spomine.

Zvočni posnetki prepletajočih se spominov, koncept in izvedba performansa sta nastala pod vodstvom Ajde Tomazin in Roka Kravanje.

Pripravila: Karla B. Rihtaršič