Ponedeljek, 13. maj 2024

Mednarodni dan muzejev

Prost vstop za vse obiskovalce

Mednarodni dan muzejev

Loški muzej Škofja Loka tudi letos sodeluje v mednarodni muzejski akciji, ki je namenjena večanju prepoznavnosti muzejev in njihovega pomena v družbi. Ta poteka že vse od leta 1977, ko je mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot mednarodni dan muzejev.
Vstop v muzej je zato v soboto, 18. maja brezplačen, odprt pa bo vse do 21. ure. Ogledate si lahko vse stalne in občasne razstave.
Na ta dan vas ob 11. uri vabimo na delavnico za otroke in družine Pisane muzejske majčke, ob 18. uri pa si lahko v spremstvu vodiča ogledate muzejske stalne zbirke.

O mednarodnem muzejskem dnevu


Mednarodni muzejski svet ICOM že vse od leta 1977 18. maja obeležuje mednarodni muzejski dan. Letošnji bo potekal pod temo Muzeji za izobraževanje in raziskovanje. Letošnja tema poudarja ključno vlogo kulturnih ustanov pri zagotavljanju celostnega izobraževanja. Muzeji na ta dan še posebej spodbujajo k bolj zavestnemu, trajnostnemu in vključujočemu svetu. Kot dinamična izobraževalna središča spodbujajo radovednost, ustvarjalnost in kritično mišljenje. V letu 2024 želimo izpostaviti njihov prispevek k raziskovanju in širjenju novih idej. Muzeji so ključni prostori, kjer se prepletajo področja od umetnosti in zgodovine do znanosti in tehnologije in oblikujejo naše razumevanje sveta.

Prenesi datoteke